Karaván Szalon 2024 Hungexpo Utazás Kiállítás

A családi utazás reneszánszát éli: a Karaván Szalon új dimenziókat nyit olcsótól a luxusig

by Kassay Tamás

Magyarország elsőszámú turisztikai kiállításán, az Utazás kiállításon kétségtelenül az egyik legjelentősebb téma a lakókocsikat és lakóautókat felvonultató Karaván Szalon, mely 2024. február 22-25. között az Utazás+ kiállítással, a Budapest Boat Show-al és a 2. E-bike Test&Show-al egy időben várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Karaván Szalon az Utazás+ Kiállításon

Hazánk legátfogóbb rendezvényén az érdeklődők nem csupán magukat a járműveket tekinthetik meg, de meg is tapasztalhatják, hogy milyen érzés a lakóautós közösség tagjának lenni.

A Karaván Szalon kiállítóinak nagyrésze maga is rendszeresen jár így utazni, így a rutinosabbaknak ez egy éves találkozóhely, azok számára pedig, akik most ismerkednek ezzel az utazási formával, remek lehetőség, hogy elsőkézből szerezzenek információkat tapasztaltabb utazóktól.

Utazás+ Kiállítás részletes program naptár

A Karaván Szalonon a kiegészítők és felszerelések mellett a kempingezéshez szükséges kellékek ugyanúgy jelen vannak, mint a kapcsolódó szervezetek és szövetségek is.

Ha már minden rendelkezésre áll az aktív kalandszerzéshez, érdemes szétnézni az Utazás+ kiállítás standjai és programjai között, hiszen 23 belföldi-, és 28 külföldi desztináció csábítja utazásra a látogatókat, a Blogger Corner keretében 9 utazó osztja meg tapasztalatait és ad tippeket az extrém- vagy akár az élményekkel teli felfedezésekhez.

A kiállítás belföldi díszvendége 2024-ben Gyula, a történelmi fürdőváros és Békés Vármegye, ahol a vidék kincsestára őrzi évszázadok emlékeit, kastélyok rejtelmeit, az Almásyak, a Wenckheimek és a Tisza család örökségét, emellett gyógyhelyi környezet, természetközeli kalandok, az ártéri erdők csendje és a végeláthatatlan puszta nyugalma, valamint a gasztrofesztiválok zsongása csábítja az odalátogatókat.

A festői természeti környezetéről és forró forrásvizeiről híres Bulgária lesz a kiállítás külföldi díszvendége, ahol mesés tengerparti városok, aranyhomokos strandok, történelmi kincsek, figyelemre méltó kolostorok, felejthetetlen hegyi kilátás és változatos sportolási lehetőségek várják a turistákat.

E-bike Test&Show a kerékpározás szerelmeseinek

A 2023-as kiállításon első ízben bemutatkozó és hatalmas népszerűségnek örvendő E-bike Test&Show is várja az aktívabb közönséget, ahol egy 3000 m2-es tesztpályán élhetik át az igazi e-bike élményét a bátrabbak, nem utolsó sorban egy értékes Haibike Alltrack 6 elektromos MTB-ot is kisorsolunk a tesztelők között az ebikeshop felajánlásával.

Idén is lesz Fesztivál Sziget, ahol különleges promócióval és meglepetésekkel várják a fesztiválozni vágyókat, a nagyszínpadon is számtalan izgalmas programmal készülnek a szervezők az egész család számára.

A kiállítás szakmai jellegének erősítése mellett a látogatókat élményszigetek várják, ahol igazi vízi világ, többfunkciós közösségi tér és VR, valamint élő állatok garantálják a szórakozást. A nagyközönség inspirációt gyűjthet a közel 40 belföldi- és külföldi úti cél kínálatából, ingyenes egészségszűrésen vehet részt és nem utolsó sorban értékes nyereményekre tehet szert.

Nem marad el az Afrika Expo sem, mely Közép- Kelet Európa egyetlen négy napos Afrika tematikus fóruma, és a Járatlan Utakon Fesztivál is várja az érdeklődőket.

Utazás+ kiállítás részletes információk és online jegyvásárlás itt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben