Jó hír a magyar turizmusnak: keddtől jöhetnek a beoltott orosz turisták Magyarországra

by Kassay Tamás

Keddtől beutazhatnak Magyarországra azok az orosz turisták, akik beoltatták magukat – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a reptéren adott nyilatkozatában megemlítette, hogy Oroszország újra megkezdte az üzleti és turisztikai vízumok kiadását magyar állampolgárok számára. Ennek egyetlen feltétele az, hogy a kérelmező rendelkezzen negatív PCR-teszttel. A kölcsönösség elve alapján Magyarország ezt viszonozza és az eddigi, üzleti célú utazások mellett keddtől a turisztikai célú beutazást is engedélyezik orosz állampolgároknak, amennyiben megkapták az oltást.

A miniszter szerint az oroszok körében Magyarország mindig kedvelt úti cél volt, így a mostani lépéssel a magyar turisztikai szektor nagy segítséget kap.

Spabook vélemény: határozottan egyetértek a Szijjártó által elmondottakkal, ami nem politikai, hanem turizmus szakmai állásfoglalás, ahogyan azt a régi olvasóim már megszokhatták tőlem. Szinte naponta kapok jelzéseket a blogomon és a csoportjaimon keresztül arról, hogy bár a Balaton jól áll, más vidéki fürdővárosainkban, különösen Hévíz és Hajdúszoboszló környékén nagyon hiányoznak a külföldi turisták, közülük is kifejezetten az orosz vendégek. Ők azok, akik az utóbbi néhány évben szinte elözönlötték ezeket a helyeket, sok helyen lehet találkozni cirill betűs feliratokkal is. Szerencse, hogy ezek a városaink tipikusan nem kizárólag a nyári szezonra vannak berendezkedve, így nem augusztus 20. után nem fog náluk befejeződni a szezon, nem gond, ha az orosz vendégek néhány hétig még előkészülnek az utazásukra. Termálvíz lesz.

Tanácsom a vendéglátósok számára az, hogy villámgyorsan kezdjék el a marketinget tolni az orosz piac felé, valamint korábbi vendégeiket e-mailben tájékoztassák a jó hírről, belinkelve a hivatalos forrást (amint megjelenik, vagy addig ezt a cikket). A vendégek szeretik az ilyen jellegű figyelmességet és könnyen lehet, hogy éppen ezen múlik, rászánják-e magukat egy utazásra.

Ha szálláshelyet üzemeltetsz, örömmel segítek online, közösségi média marketing, CRM rendszerek, vendégélmény fejlesztés területén, szolgáltatásaim teljes palettája itt olvasható.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport, és hírlevelünk.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben