Kenya vízum beutazás vízummentesség

Vízum nélkül utazhatunk 2024 januárjától egy kedvelt egzotikus országba

by Kassay Tamás

2024. január 1-jétől az itthon kevésbé ismert, de rendkívül érdekes és izgalmas Kenya vízum nélkül lesz látogatható magyarok számára is. A beutazás Kenyába tehát egyszerűsödik.

A Kenyába látogatóknak januártól nem lesz szükségük vízumra, az afrikai állam a világ minden országa előtt megnyitja kapuit

– közölte William Ruto elnök. – szúrta ki a Privátbankár a CNN értesülését.

Ruto elnök a kenyai fővárosban, Nairobiban, a Nagy-Britanniától való függetlenség 60. évfordulója alkalmából rendezett eseményen mondott beszédében azt mondta, hogy a kormánya digitális platformot fejlesztett ki annak érdekében, hogy minden látogató előre megkapja az elektronikus utazási engedélyt, ahelyett, hogy vízumot kellene igényelnie.

Ruto kenyai elnök régóta szorgalmazta már a vízummentes utazást az afrikai kontinensen belül.

Egy októberi kongói konferencián azt mondta, hogy 2023 végétől az afrikai országokból érkezőknek nem lesz szükségük vízumra ahhoz, hogy Kenyába látogassanak. Most ez kibővült, lényegében a világ összes országából vízummentesen lehet beutazni Kenyába 2024. január 1-jétől.

Az idegenforgalmi ágazat létfontosságú szerepet játszik Kenya gazdaságában, az Indiai-óceán partjainál tengerparti üdüléseket, a szárazföldön pedig vadon élő állatokkal kapcsolatos szafarikat kínál.

„Kenyának egyszerű üzenete van az emberiség számára: Isten hozott itthon!”

– mondta a kenyai elnök.

Kenyai utazásokat az utazasszervezo.hu oldalán javaslok keresni.

A cikk írásának pillanatában a Konzuli Szolgálat oldalán még nem jelent meg az információ, de mindenképp érdemes elolvasni az ottani információkat, mert az ország egyes részeit nem ajánlott látogatni és körültekintést, szervezést igényel egy kenyai utazás. Anno a járvány idején is igyekeztem minden utazási szabályról a legpontosabban beszámolni. Korlátozások szerencsére már szinte nincsenek, hírek viszont vannak és lesznek, ha érdekel a turizmus, kövesd a Spabook-ot Facebook-on, lépj be az Utazás Hírek csoportba és sasolj meg Instán és TikTok-on is!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben