kétoldalú megállapodás Szlovákia beutazás teszt karantén nélkül oltás

Újabb kétoldalú megállapodás: Szlovákia mától teszt és karantén nélkül látogatható a beoltottak számára

by Kassay Tamás

Szerda 0 órától Szlovákia és Magyarország között érvénybe lépett a kétoldalú megállapodás egymás védettségi igazolványainak és típustól függetlenül az oltásainak elfogadásáról. Ennek értelmében a koronavírus ellen beoltott szlovák és magyar állampolgárok szabadon utazhatnak a két ország között – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedd este a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter külügyminiszter egészen személyes hangvételű bejegyzésben jelentette be a sokak által várt változást, egészen magas szinten hozva a storytelling jellegi követelményeit, idézem:

Gyerekkoromban Komáromban nevelkedtem. Abban a városban, amelynek két városrészét a Duna hosszú évszázadokon át összekötötte. A világtörténelem viharait követően azonban sajnos a Duna szétválasztotta a város északi és déli részén élő közösségeket, családokat, baráti társaságokat. Emlékszem, hogy órákon keresztül kellett sorban állni a hídon, hogy végre meglátogathassuk az északi városrészben élő családtagjainkat. Aztán a schengeni övezetbe történő belépést követően a Duna újra összekötött minket. Mígnem a világjárvány nyomán jött a határzár, amiről azt hittük soha többet nem fordulhat elő. Ezért is tárgyaltam sokat az elmúlt hetekben a szlovák kollégákkal, hogy minél előbb tegyük lehetővé beoltott honfitársaink számára a szabad utazást egymás országaiba, hogy újra egymásra találhassanak családok, baráti társaságok, közösségek. Mintegy 3 órával ezelőtt törekvéseinket siker koronázta, a szlovákok hivatalosan jelezték, egyetértenek javaslatunkkal, így holnaptól beoltott szlovák és magyar állampolgárok szabadon utazhatnak a két ország között.

Ha Szlovákia helyett épp másfelé vennéd az irányt, esetleg meglepő módon tengerpartra vágysz nyáron, akkor javaslom, hogy nézd át az alábbi listát, hátha találsz benne: kedvedre való úti célt, ahová most szabadon utazhatsz.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben