Kiemelkedő eredmények az EMCup 2023 szállodamenedzsment versenyen

by Polisor Bettina

A BGE-KVIK harmadik alkalommal indított csapatot az EMCup (European Mise en Place Cup) nemzetközi szállodamenedzsment versenyen, mely 2023. február 12-13-án került megrendezésre Maastricht-ban (Hollandia). A verseny idei témája a „Break the mould” volt – tájékoztatott a BGE.

Tizennégy országból 28 remek csapat versenyzett, 82 zsűritag előtt. A négy fős csapat tagjai: Ország Lili, Varga Zsófia, Tóbel Szonja és Balázs Hanna Turizmus-Vendéglátás alapszakos hallgatók, akiket két mentor – Karakasné Dr. Morvay Klára (KVIK) és Kovács Róbert (GM, Novotel Budapest Danube Hotel) – segített a felkészülésben.

A hallgatók 2022 októbere óta változatos feladatokat teljesítettek: bemutatkozó videó, közösségi média kampány kihívásokkal, kreatív CV elkészítése, Mapstell személyiségteszt, egy ötlet kidolgozása és cikk formában megírása, 3 perces elevator pitch megtervezése. A két versenynapon pedig vegyes csoportban illetve saját csapatban kellett újabb innovatív ötleteket kidolgozni a szállodaszakma jelenlegi kihívásaira, amit a döntősöknek „üzleti cápák”-nak kellett eladniuk. A KVIK „Pioneers” csapat az előkelő 5-7. helyen végzett és elnyerte a „Best pitch-paper” (legjobban kidolgozott és előadott ötlet) díjat, melyhez az FLI Hospitality Management ajánlott fel ingyenes tartózkodást belga szállodáikban. A Service4Hospitality által 15. alkalommal megrendezett profi verseny a hallgatóknak életre szóló élményt, a KVIK-nek pedig neves elismerést hozott.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben