kijárási korlátozások Magyarország november 3 éjféltől

Éjfél és hajnali 5 között kijárási korlátozás Magyarországon – gyors összefoglaló

by Waterfan

A veszélyhelyzet újbóli kihirdetésére vonatkozó pontos részletszabályok megjelentek a Magyar Közlöny 237. számában, november 5-én 0 órától lép hatályba. (frissítve 11.04)

  • November 3-án éjféltől ismét rendkívüli jogrend lép életbe, amit 90 nappal fog majd meghosszabbítani az Országgyűlés.
  • (Sport)rendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden 3. széken lehet ülni és a maszk használata kötelező. Ahol ezeket nem tartják be, pénzbírságot szabnak ki, és azonnal be fogják zárni.
  • A szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs szerint ott lehetetlen kikényszeríteni a szabályok betartását.
  • Éjfél és hajnali öt között kijárási korlátozás lesz, „éjfélig mindenkinek haza kell érnie„.
  • Reggeli és délutáni csúcsforgalomban járatsűrítés lesz a zsúfoltság elkerülése miatt.
  • A parkolás ismét ingyenessé válik.

Spabook a könnyed, utazós tájékoztatás portálja, ezért lefordítom a fenti korlátozásokat:

Utazni továbbra is lehet, aminek nagyon örülünk, de tegyük ezt felelősségünk teljes tudatában és vegyük már fel azt a szerencsétlen maszkot! Lásd tajvani barátainkat, akik felvették és közben utazgatnak meg strandolnak:

Ha valaki utazik, akkor ügyeljen rá, hogy az esti sétát fejezze be időben és éjfélre érjen a szálláshelyére! Remek, bár kis mértékű költségcsökkentési lehetőség, hogy országszerte ingyenesen parkolhatunk, és bárhol megállhatunk körülnézni. Hátrány, hogy a térség legjobb bulihelyeit nem most fogjuk megismerni, de legalább lesz miért visszamennünk később.

Addig lehet menni fürdőbe, a klóros vízben bizonyítottan nem terjed a fertőzés, ellenben a víz felett simán be lehet lélegezni, tehát távolságot érdemes és kell tartani. A folyosókon és medencéből másik medencébe átsétálás közben is fel kell venni a maszkot, de én a magam részéről már korábban is így tettem, függetlenül attól, hogy mennyire hülyén néz ki, hogy a fejemre veszem a fecskémet.

Étterembe is lehet menni, viszont a maszkot kizárólag az asztalnál ülve szabad levenni. Szerintem ez elég egyszerűen betartható, nem egy nagy erőszak egyikünk lelkén sem.

Itt hiperventillálhatod ki a véleményedet.

Biztonságos utat és jó egészséget mindenkinek!
Mr Spabook
Fotó: Paul G

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben