Kína beutazás vízummentesség magyar állampolgároknak

Történelmi döntés: vízummentesen utazhatnak a magyarok Kínába

by Kassay Tamás

Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak november 30-ig, és áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal, Pekinggel, Sanghajjal, Csungkinggal és Ningbóval – erről írt a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Kína vízummentes beutazást engedélyez magyar állampolgárok számára – egyelőre csak 2024 november 30-ig

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, hogy a magyar-kínai együttműködés egyik legsikeresebb területe a turizmus. A koronavírus-világjárvány kitörése előtti évben már 277 ezer kínai turista látogatott el hazánkba, majd a Covidot követő újraindulás nyomán tavaly ismét megközelítette a százezret ez a szám.

„Segítségünkre van a légijáratok újraindulása is: áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal, Pekinggel, Sanghajjal, Csungkinggal és Ningbóval” – áll a posztban.

A Kínába utazó magyar turisták és üzletemberek számára jó hír, hogy a kínai kormánnyal folytatott egyeztetések nyomán idén március 14. és november 30. között a magyar állampolgárok számára is vízummentességet biztosítanak a kínai hatóságok – fogalmazott a miniszter.

A kölcsönösség jegyében a magyar hatóságok pedig már első kérelemre hosszú távú vízumokat biztosítanak a Magyarországon beruházást végrehajtó nagy kínai vállalatok vezető munkatársai számára. Ezek a döntések tovább erősítik Magyarország és Kína gazdasági és turisztikai együttműködését, valamint az emberek közötti kapcsolatokat – fűzte hozzá Szijjártó Péter.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben