szabadtéri strand

Kinyithatnak a szabadtéri strandok vidéken

by admin

Örömhír a fürdőzés szerelmeseinek, hogy újra kinyithatnak vidéken a szabadtéri strandok május 4-től.

Ennek pontos részleteit egyelőre nem ismerjük (FRISSÍTÉS a cikk végén), FRISSÍTÉS 2: Megjelent a Magyar Közlöny 96. száma 04.30-án éjjel, ennek a 3. oldalán szerepelnek a fürdők, szóval valóban szabad menni. Ez jó lehetőség egy csobbanásra, viszont csak azok számára, akik nem Budapesten élnek, ugyanis a miniszterelnök videójában elmondta, hogy Budapesten és környékén érvényben maradnak a koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedések. A vidékre vonatkozó enyhítéseket tömören összegyűjtöttem a videó alatt, a nyilatkozatot pedig linkelem, mert így első kézből tájékozódhattok.

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon // Day forty-nine. We are entering a new phase of defense: gradually and under strict rules, we can restart life in Hungary

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. április 29., szerda
  • Látogathatóak lesznek a vidéki szabadtéri strandok. (Ehhez persze nem árt, ha kellemes idő lesz.)
  • Az üzletek időkorlátozás nélkül nyitva lehetnek.
  • Kinyithatnak az éttermek, kávézók teraszai, valamint ezek kerthelyiségei.
  • Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező maszkot viselni, vagy valamivel eltakarni az arcot és betartani a 1,5 méteres távolságot.
  • Az idősek vásárlási sávja egyelőre megmarad, 9-től déli 12 óráig, ahogy már megszokhattuk.

Kell-e tartanunk attól, hogy a vízben elkapjuk a COVID-19 vírust?

Cserkeszőlő szabadtéri strand pisilő szobor

Ezzel kapcsolatban a likebalaton oldal közölt interjút, amiben Földvári Gábor, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa elmondta, hogy A COVID-19 túlélési képessége a gazdán kívül minimális, azaz például vízben hosszabb távon nem marad fertőző. A tudományos szakirodalomban sem találunk leírást arról, hogy vízzel terjedt volna, így jelenlegi ismereteink alapján nem kell tartanunk tőle a természetes vizekben. Nyilván az egymásra köhögés egy másik kérdés, úgy fertőző, ahogy eddig is az volt.

A klórozott vizek (fürdők, uszodák, strand medencék) pedig bizonyítottan rövidre zárják a vírus sorsát.

Élő közvetítés a részletekről

2700 fölött a fertőzöttek száma – élőben az operatív törzs.

2700 fölött a fertőzöttek száma – élőben az operatív törzs.

Közzétette: Index.hu – 2020. április 30., csütörtök

22 perc 40 másodperckor említik a vidéki szabadtéri strandok újranyitása témát, sajnos gyakorlati részlet nem derül ki:

„Strandok és a szabadtéri fürdők, állatkertek, szabadtéri múzeumok kinyithatnak.”

Elhangzott továbbá, általános érvényű kérésként, hogy a másfél méteres távolságot tartani kell, valamint az idősek csak szükséges esetben hagyják el otthonaikat.

(Az oldalon továbbra sem foglalkozom politikával, kizárólag az utazáshoz és fürdőzéshez kapcsolódó tájékoztatásokat közlök, a lehető leghitelesebb forrásokra alapozva. Ha az történetesen a miniszterelnök saját maga, akkor őt linkelem forrásként. Köszönöm, hogy ezt pártállástól függetlenül elfogadjátok és méltányoljátok.)

Szerinted melyik strandok jöhetnek szóba, Te melyikre mennél el? Itt megírhatod.

Üdv,
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben