Programajánló: Kirakatváros – fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon

by Kassay Tamás

„Éld át az ismeretlent” hirdetik a kiállítás plakátjai és molinói városszerte. Lépjünk be tehát a kreativitás és a kifejezés világába a művész önálló kiállításán. Merüljünk el a modern expresszionizmus lényegét megragadó kollekcióban, egy egyedi művészi lencsén keresztül.

Ezen a különleges eseményen Jan Kiss, személyes művészeti világát mutatja be, melyben az absztrakt festményekben rejlő mélységek és jelentések magukkal ragadják a nézőket. Minden festmény egy történetet mesél el, és egyedülálló módon örökíti meg a művész belső érzéseit és gondolatait. A tárlat kurátorai Horváth Máté és Bacsek Júlia társ-kurátor, társ-szervezője a Hungary NEXT.

Május 24-ig 50% Early Bird kedvezmény az elővételes jegyekre!

Kirakatváros Jan Kiss Gallery

A helyszín már önmagában különleges. A kiállítást járva, felfedezhetjük Budapest lenyűgöző neoreneszánsz csodáját az Oktogon közelében, ahol Batthyány Géza valósággá váltotta álmait. Ez a palota több, mint egy épület: ez a szenvedély és kreativitás találkozásának bizonyítéka. Hauszmann Alajos tervei alapján készült, aki Firenze ikonikus Strozzi-palotájának másolatát alkotta meg. A palota minden apró részletét átjárja az olasz reneszánsz bája és pompája. A palota a város kulturális és az építészeti nagyságának jelképe. Ez a történelmi épület biztosít helyszínt a „Kirakatváros” kiállításhoz, ahol a művészet és a történelem összeolvadása, egyedülálló felfedezésre hívja a látogatókat, Budapest dinamikus múltjának és jelenének fúziójában.

Kirakatváros Jan Kiss Gallery

A művészi pályára lépve Jan Kiss előtt egy teljesen új világ tárult fel, ahol gondolatai vászonra vitelével e világ szerves részévé vált. Fiatal festőként célja, hogy olyan művészetet hozzon létre, amely rezonál a nézőkre, inspirálja őket és táplálja a folyamatos alkotófolyamatot. Megtalálta magában a hitelesség mély érzését, amely érzés a festményeimből árad. Arisztotelész szótárában az „ethos” szó a hitelességet jelenti, ami találóan összefoglalja művészi identitását. Ezért választotta az ethos-t első jelentős kollekciója meghatározó témájául, ami leghitelesebben testesíti meg önmaga tükörképét.

Kirakatváros Jan Kiss Gallery

BATTHYÁNY PALOTA
Budapest, Teréz körút 13.
2024. május 25 – 2024. június 7.
www.jankissartgallery.com/hu/exhibition

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben