Lánchíd programajánló gyalogos plakátkiállítás kincskereső játék

Programajánló: csak a gyalogosoké a Lánchíd, plakátkiállítás és játék vár a búcsú hétvégén

by Waterfan

A Lánchíd szabadságra megy és felfrissülve fog visszatérni 2023 augusztusában, a búcsú alkalmából pedig csak a gyalogosoké lesz március 13-15 között lett volna, de a főváros lemondta a programot az Operatív Törzs kérése után. A cikk további része ettől még tartogat érdekességeket, érdemes már csak az archív fotók miatt is továbbgörgetni.

Budapest és egyben Magyarország egyik kiemelkedő, leghíresebb szimbóluma, világszerte ismert műemléki építménye hosszas huzavona után végre megújulhat. A munkálatok március 17-én, szerdán kezdődnek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint a részleges munkaterület-átadás és -átvétel során le fogják zárni a hídfők környezetét és a híd járdáját is, így a felújítás végéig nem lehet majd átsétálni a Lánchídon. Emiatt lehetőséget kapnak a gyalogosok arra, hogy elköszönjenek a Lánchídtól, amin plakátkiállítás és kincskereső játék várja az egészségügyi sétára vágyó érdeklődőket.

Lánchíd felújítás BKK térkép programok közlekedés terelés gyalogos forgalom

Az autósok és buszok június közepéig közlekedhetnek a hídon. Mivel a járdák lezárása miatt nem lehet átsétálni a hídon, a BKK autóbuszait ingyenesen lehet használni a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között a híd teljes lezárásának idejéig.

Csodálatos archív képeken a 171 éves Lánchíd néhány pillanata

A Lánchidat 1849 novemberében adták át, a pilonjai ezzel egyidősek. A láncainak 70 százaléka 106 éves, annak ellenére, hogy a második világháborúban a hidat szinte teljesen lerombolták. Utoljára 1986 és 1988 között végeztek rajta komolyabb munkálatokat.

Érdekelnek az utazáshoz, turizmushoz kapcsolódó hiteles hírek? Akkor Neked szól és szeretettel vár a Turizmus hírek csoport, amely egy új kezdeményezés keretében indult néhány nappal ezelőtt.

Kellemes, élményteli programokat kívánok,
Mr Spabook
címlap: Fortepan / Ferencvárosi Helytörténeti Múzeum, 1969 A Palma Gumigyár reklámfotója
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben