Laosz beutazás újranyit

Újranyit a hátizsákosok egyik kedvenc országa, szinte korlátozás nélkül be lehet utazni

by Kassay Tamás

Laosz május 9-től enyhített a beutazási korlátozásokon, így a kalandvágyó és hátizsákos utazók által kifejezette kedvelt ország újra látogathatóvá vált. Bárki beutazhat korlátozás nélkül, akinek legalább 2 oltása van, illetve oltatlanok is mehetnek, számukra mindössze egy 48 óránál nem régebbi antigénteszt felmutatása szükséges.

Az egyéni, csoportos turista-, és a látogató célú vízumok kiadását újraindították. Valamennyi laoszi légi, szárazföldi és folyami nemzetközi-, továbbá helyi és kishatárforgalmi határátkelőhely 2022. május 9-től újra megnyitott.

2022. május 9-től a Laoszba beutazás szabályai:

Laosz beutazás újranyitás korlátozás nélkül
Számomra is bakancslistás hely. Jelenleg Jordániában vagyok, onnan szerkesztem az oldalt. Az utamat Instagramon lehet követni.

A vízummentességi megállapodások által érintett országok állampolgárai vízum nélkül léphetnek be Laosz területére.

A vízummentességi megállapodások által nem érintett országok állampolgárai (így a normál útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok is) Laosz nagykövetségein és főkonzulátusain igényelhetnek vízumot; elektronikus vízumkérelmet nyújthatnak be, vagy az érkezéskor vízumot kérhetnek azokon a laoszi nemzetközi határátkelőhelyeken, amelyek vízumkiadó részleggel rendelkeznek.

A menetrend szerinti kereskedelmi légi járatok 2022 májusától kezdve fokozatosan állnak helyre, és kiegészítik majd az egyelőre Kuala Lumpur, Szöul és Szingapúr irányába közlekedő Malaysian Airlines, Lao Airlines, illetve Scootair charter járatokat. Az új menetrendek függvényében az ország jelentősebb nemzetközi légiforgalmat bonyolító repülőterein (Vientiane és Luang Prabang) a tranzitálás elviekben lehetséges. – írja a Konzuli Szolgálat Laosz oldala.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben