m0 Deák Ferenc híd lezárás nyári szezon

Nyitás után zárás: a nyári szezonra lezárják az ország egyik legforgalmasabb hídját

by Waterfan

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleménye szerint nyárra lezárják a Deák Ferenc hidat. A nyári hónapok megugró forgalma számára ez kifejezetten szomorú hír, ugyanis a déli és keleti országrészből ezen az útvonalon keresztül tartanak tömegek a Balaton irányába.

Deák Ferenc Duna-híd lezárás: az M0 fele ismét kiesik

Két ütemben fognak „anomáliákat orvosolni” a giga forgalmat lebonyolító hídon, amelynek felújítása sajnos nem úgy sült el, ahogyan kellett volna. Mint emlékezetes, 2020 tavaszán adták át a felújítást követően az M0-ás déli, hárosi Duna-hídját, hamarosan azonban elővigyázatosságból lezárták, aztán nyáron a budapesti Műszaki Egyetem bevonásával alapos vizsgálatokat hajtottak végre. Utómunkálatokat és próbaterhelést követően folyamatos biztonsági ellenőrzések mellett helyezték forgalomba ideiglenesen.

A Magyar Építők úgy értesült, hogy a BME szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy csak újabb lezárásokkal lehet orvosolni a 30 évre visszanyúló anomáliákat és biztosítani a híd hosszú távon is kockázatmentes használatát.

Az 1. ütem során 2021. március 22-től egészen 2021. június 14-ig lezárják a szélső forgalmi sávot a Deák Ferenc híd déli, M5 autópálya felé vezető hídján, hogy befejezzék a zajvédő fal építésének munkálatait.

A 2. ütem során 2021. június 15-től 2021. szeptember 1-jéig a Deák Ferenc híd északi, azaz az M1-es autópálya felé vezető oldal hídját fogják teljes egészében lezárni. 2,5 hónapig 2 X 2 sávon lehet majd közlekedni a 2 X 4 sáv helyett, azaz fele útkapacitás áll majd rendelkezésre.

Spabook vélemény: nagyszerű lenne, ha eljutnánk odáig, hogy minden fél a felelősségének teljes tudatában végzi el a rábízott munkákat, különösen, ha azon esetenként komoly nyereségre is szert tesz. Emberek milliói számára okoznak hónapokon át nehézséget és veszteséget azzal, ahogyan hozzáálltak a rájuk bízott feladathoz.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
címlap: saját fotó, amely a hídról mutatja a panorámát
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben