Magyarország a Top 10 legjobban várt turisztikai desztináció között Kínában

by Kassay Tamás

Magyarország 4 díjat is kapott idén a kínai turisztikai szakma meghatározó éves eseményén, a National Tourism Fashion Awards-on, közölte az MTÜ.

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

turisztikai elismerés Magyarország Kína

Az előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőket díjazó eseményen a kínai nemzeti turisztikai díj szervezőbizottsága az alábbi kategóriákban díjazta Magyarországot:

  • „top 10 legjobban várt turisztikai desztináció”
  • „top 10 legjobb desztinációs promóciót bemutató desztináció”
  • „top 10 innovatív, élő közvetítéssel megrendezett desztinációs rendezvény” közé is beválasztotta hazánkat.

Magyarországnak ítélték továbbá a „Kreatív Rendezvény Díj”-at  is, a kínai turisztikai szakembereknek szervezett pekingi rendezvényért, melynek fő célja volt hazánk turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

Az elismerések közül a legrangosabb a „top 10 legjobban várt turisztikai desztináció” díja, amelyet a közép-európai régióból egyedül Magyarországnak ítéltek meg, de rajtunk kívül egész Európából is csak 3 másik ország – Franciaország, Németország és Hollandia – került be a válogatásba.

„A rangos elismerések által újabb megerősítést kaptunk arról, hogy az elmúlt években sikeresen alkalmazkodtunk a megváltozott körülményekhez. A turizmus további élénkítése érdekében kitűzött stratégiai célunk, hogy a jövőben az értékesítés és a marketing kapja a legfőbb hangsúlyt. A nemzetközi színtéren folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél több küldőpiacra eljuttassuk az üzenetet: Magyarország biztonságos úti cél minden ideérkező turista számára.”

-mondta Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint 2021-ben Kínából közel 5 ezer vendég érkezett Magyarországra, akik 46 ezer vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken. A vendégek 72%-a Budapestre érkezett.

2022-ben idáig már több mint 7 ezernél tart a kínai vendégek száma, 33 ezer vendégéjszakával, a fővárosba érkezők aránya 76%.

Budapesten a kínai látogatók legkedveltebb célpontjai a Parlamentet és környéke, a Margitsziget, a Szent István Bazilika, a Halászbástya, a Citadella és a Gozsdu-udvar.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben