Málta beutazás 3 oltással Sinopharm Sputnik V

Málta szabaddá tette a beutazást a kínai plusz 3. oltással, kivéve Sputnik V

by Kassay Tamás

Szabaddá vált az út Máltára már azok számára is, akiket először a WHO által elfogadott vakcinákkal oltottak be (praktikusan ez a Sinopharm), és azóta megkapták az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott 4 oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Janses) valamelyikéből az ismétlő oltást (3. dózist), legalább 14 nappal Máltára érkezés előtt – tájékoztatott a Máltai Turisztikai Hivatal.

A máltai Egészségügyi Hatóságok legutóbbi tájékoztatása szerint az alábbi oltás kombinációkkal szabadon, azaz kötelező karantén és PCR teszt nélkül lehet Máltára beutazni minden 12. életévét betöltött utazónak, feltéve, hogy az alábbi feltételek egyikének több mint 14 napja megfelelnek:

  • Az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikével vannak teljesen beoltva (a Jansen esetében 1, a másik 3 oltóanyag esetében 2 dózissal) és erről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy
  • felgyógyultak Covid 19 fertőzésből (regisztráltan) és azóta már 1 adagot megkaptak az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikéből és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy
  • először a WHO által jóváhagyott vakcinák valamelyikével oltották be teljesen (megkapta mindkét szükséges dózist) és azóta megkapta az ismétlő (3.) oltást is, mely oltás az EMA által elfogadott 4 oltóanyag valamelyikével történt (pl. 2 Sinopharm után 1 Pfizer) és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek.

További feltétel, ami mindenkire vonatkozik: hogy az elmúlt 14 napban nem járt “Dark red”, azaz sötétvörös listás országban, még tranzit országként sem.  Az egyes listákon szereplő országok besorolása olvasható.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben