Málta legszebb strandok

Fedezd fel a Földközi-tenger szigetországának kihagyhatatlan tengerpartjait

by Polisor Bettina

Málta egy egyedülállóan színes kultúrával rendelkező ország, hiszen középkori arab erődök, megalitikus templomok, barokk katedrálisok és mivel brit gyarmat volt, így a jellegzetes brit telefonfülkék otthona is egyben. A Földközi-tenger szigetországa méltán büszke lehet 8000 éves lenyűgöző történelmére, és a hozzá tartozó szigeteken fellelhető számtalan természeti szépségre. A nyaralók körében azért is közkedvelt az ország, mert amellett, hogy az év nagy részében strandszezon van, csodás tengerpartok váltják egymást – íme egy kis ízelítő.

Golden Bay a legismertebb homokos strand

Málta nem bővelkedik homokos strandokban, de van néhány, ami figyelmet érdemel, ilyen a legnépszerűbb Golden Bay is a sziget északnyugati részén. Könnyen megközelíthető, és minden adott ahhoz, ami a kellemes időtöltést garantálja – akár a legkisebbekkel is. Kávézók, napozóágyak és telepített napernyők szolgálják a kényelmét annak, aki itt kíván megpihenni. Persze azok sem fognak unatkozni, akik az aktív pihenést részesítik előnyben, hiszen a siklóernyőzéstől a jetskiig minden kipróbálható, és az sem titok, hogy a naplemente a sziget ezen partjáról az egyik legszebb.

Ghajn Tuffieha kevésbé zsúfolt, de ugyanolyan gyönyörű

Málta legszebb strandok

A Golden Bay szomszédja Ghajn Tuffieha, egy sokkal kevésbé kiépített, ám annál csendesebb, 250 méter széles homokos partszakasz. Napernyők és bárok ugyan itt is vannak, de a strandhoz egy meglehetősen hosszú és régi lépcsősor vezet – talán emiatt kevésbé forgalmas. A Golden Bay és a Ghajn Tuffieha között található a 17. századi Ghajn Mixkuka őrtorony, ahonnan pazar kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Szent Péter medencéje az influenszerek törzshelye

Szent Péter medencéje a Z generáció vitathatatlan kedvence. A social media által olyannyira felkapott helyszín a vakítóan fehér és lapos kőtömbök övezte, hihetetlenül tiszta, az azúrkék és türkiz árnyalataiban pompázó tengernek köszönheti népszerűségét. A part nincs kiépítve, így érdemes ételt, italt, napernyőt és puha takarót vagy törölközőt magunkkal vinni, ha meglátogatjuk Szent Péter medencéjét. A legnagyobb szórakozást itt kétség kívül a tengerbe ugrálás jelenti, amihez elengedhetetlen, hogy megfelelően tudjunk úszni. Mivel a partszakasz pont annyi veszélyt rejt magában, mint amennyi izgalmat is, így kisgyerekeseknek nem ajánlott itt fürdőzni.

Ramla-öböl Málta egyetlen vörös homokos strandja

Málta legszebb strandok

Gozo, Málta kisebb lakott szigete, ahova a fővárosból, Vallettából és a Málta északi részén található Ċirkewwa nevű kikötőből rendszeresen indulnak kompok. A Ramla-öböl rozsdásvörös homokkal borított, szélesen elterülő strand, Gozo szigetének egyik legszebbje. A partot ölelő sziklafalban található Kalüpszó nimfa barlangja, aki a legendák szerint fogva tartotta Odüsszeuszt. A homokos part egyébként számos feltáratlan római kori emléket rejt, a tengerben pedig jól kivehetőek annak a falnak a maradványai, amit a helyiek régen azért húztak fel, hogy a kalózok partraszállását nehezítsék.

Dwejra a látványos beltenger Gozo szigetén

A máltai szigetcsoport egyik csodája a Dwejra, egy kör alakú, természetes beltenger, ahová a felé magasodó sziklában lévő hasadékon keresztül áramlik be a víz. A beltenger partján bőven van hely a napozásra és a piknikezésre, kezdő sznorkelezőknek pedig tökéletes gyakorlóterep, mivel a sziklaképződmény teljesen felfogja a nyílt tenger vad hullámait.

Popeye Village ami magáért beszél

Málta legszebb strandok

Az 1980-as Popeye zenés családi film díszlete ma Popeye Village néven Málta egyik fő turisztikai látványossága. A film díszlete Anchor Bay-ben épült fel. Ennek az autentikus fából készült falunak a felépítéséhez Hollandiából szállítottak farönköket a szigetre, a tetők építéséhez használt zsindelyt pedig Kanadából importáltak. Popeye falujába belépő ellenében juthatunk be (~20€/fő) ezért az árért cserébe viszont egész napos programot biztosítanak kicsiknek és nagyoknak is a helyi animátorok, használható a strand és az ott elhelyezett napernyők és napozóágyak, valamint a vízbe telepített felfújt csúszdapark is.

Málta szállások kiválasztásában, utazásszervezésben örömmel segít megbízható partnerünk, a Schuster Travel. A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben