Málta bezár beutazási korlátozások szigorú

Málta lényegében bezár, szigorú helyi korlátozásokat vezetnek be április 11-ig

by Waterfan

Robert Abela miniszterelnök jelentette be, hogy különböző szigorításokat tesznek, amely alapjaiban befolyásolja a máltai tartózkodást is, ha valaki éppen arra indult volna bármilyen útvonalon keresztül.

Málta bezárásokat jelentett be

A miniszterelnök közölte, hogy hétfőtől bezárják az iskolákat, és az oktatás teljesen online módon folytatódik. Ezen kívül, további intézkedésekről is szólt, amik a kevéssé acélos turizmus ügyét és a helyiek életét is meghatározzák a következő 1 hónapban.

Minden nem elengedhetetlen üzlet és szolgáltatás, fitness terem, medence, mozi, színház és múzeum bezár, és minden szervezett sporttevékenységet felfüggesztettek, holnaptól kezdve.

Bezárnak a szállodai éttermek is és a Gozo-ba történő utazást a sziget lakóira korlátozzák. Az esküvőket és a vallási tevékenységeket felfüggesztették, de temetésre még sor kerülhet.

A nyilvánosan gyülekező emberek maximális számát hatról négyre csökkentették.

A helyieknek kedvező hír, hogy minden érintett vállalkozás megkapja a teljes bérkiegészítést.

Az intézkedések április 11-ig lesznek érvényben.

Beutazási korlátozások Máltára

Máltára magyar állampolgárok egyébként beutazhatnak – a cikk írásának pillanatában. Azok a turisták, akik az ún. ’Borostyán listán’ szereplő országok területéről, így Magyarországról érkeznek Máltára, csak úgy szállhatnak fel a Máltára induló repülőjáratra, ha egy 72 órán belül készített negatív PCR tesztet mutatnak be. A fokozott biztonsági okokból eredően ezen érkező utasok között véletlenszerű PCR tesztelésre is sor kerül, amikor megérkeznek a repülőtérre.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek hitelesen csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
forrás: Málta Turisztikai Hivatala
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben