Újra lesz CineFest Nemzetközi Filmfesztivál Miskolcon

by Kassay Tamás

2024-ben újra, immáron huszadik alkalommal szervezik meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, amely a várost a nemzetközi figyelem középpontjába emelte már oly’ sokszor. A jó hírt Miskolc polgármestere jelentette be és az MTI közölte.

Veres Pál hangsúlyozta, hogy a Mercedes-Benz CineFest Nemzetközi Filmfesztivál Miskolc kulturális életének egyik legerősebb oszlopa, alappillére. A CineFest kiemelt jelentőséggel bír a borsodi vármegyeszékhely életében, egy olyan kulturális közösségi rendezvény, amelyet a helyiek és a városba látogatók egyaránt szeretnek – tette hozzá.

A polgármester azt mondta, hogy a miskolci önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogatja a fesztivált és annak szervezőit, hogy megőrizzék és tovább építsék a CineFest nemzetközi szinten is jelentős elismerését. Megjegyezte, nagy öröm számára, hogy a fesztivál támogatóihoz főszponzorként egy jelentős helyi cég, a Mercedes-Benz Miskolc csatlakozott.

A CineFest első főtámogatója, névadó szponzora a Mercedes-Benz Miskolc

Veres Pál kiemelte, a városnak fontos, hogy legyenek olyan helyi vállalkozások, amelyek kellően sikeresek és tőkeerősek ahhoz, hogy egy ilyen szponzorációs szerepet el tudjanak vállalni. A Mercedes-Benz Miskolc többször is bizonyította már, hogy elkötelezett a város kulturális élete iránt – mondta.

Bíró Tibor, a CineFest fesztiváligazgatója hozzátette, húsz év munkájának a visszajelzése az, hogy egy olyan nemzetközi háttérrel rendelkező helyi cég, mint a Mercedes-Benz Miskolc fantáziát lát az esemény szponzorálásában.

Elmondta, hogy a helyi vállalkozók kisebb-nagyobb mértékben eddig is részt vállaltak a fesztivál támogatásából, de a Mercedes-Benz Miskolc az első cég, amely jelentős és több évre szóló támogatási szerződés révén kötődik a rendezvényhez. Hozzátette, úgy gondolja az együttműködés kölcsönösen hasznos lesz mindkét fél számára.

Az idei évben szeptember 6. és 14. között rendezik meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, de mivel jubileumi évről van szó, jelenleg is futnak olyan vetítési programok, melyek a huszadik évfordulóhoz kapcsolódnak – mondta Bíró Tibor.

Megjegyezte, nyár elejéig olyan programokat fognak összeállítani a szervezőkkel, melyek az elmúlt húsz év eddigi munkájának állítanak emléket.

Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc ügyvezetője úgy fogalmazott, büszkeség a rendezvény névadó szponzoraként támogatni a helyi kultúrát és az együttműködésnek köszönhetően a CineFesttel közösen öregbíthetik a város és a régió hírnevét.

Az ügyvezető elmondta, bár a vállalattal egy nagy beruházás közepén vannak, belefogtak az együttműködésbe, és az idei évben szeretnének a filmfesztivál egy eseményének helyszínt biztosítani új szalonukban.

Miskolc a fesztiválok városa

Tudomásunk szerint egyetlen más város sem ad otthont annyira sokféle fesztiválnak, mint Miskolc. Hamarosan kezdődik az idei Kocsonyafesztivál, szintén nemzetközi hírű az Operafesztivál, de tartottak már itt Sörfesztivált is, nem is egyszer és szintén több éves múltja van az Avasi Borangolások borgasztronómiai fesztiválnak is.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben