Nagy Márton turizmus vendéglátás Nemzetgazdasági Minisztérium

Új kezekbe kerül a magyar turizmus-vendéglátás 2024-ben

by Kassay Tamás

Magyarországon a turizmus-vendéglátás legmagasabb szintű vezetése néhány éve már a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozott, 2024-től azonban átkerül, pontosabban mondva visszakerül a Gazdaságfejlesztésiről Nemzetgazdasági Minisztériumra visszanevezésre kerülő minisztériumhoz, amelyet a Ryanair vezérrel szócsatába kerülő Nagy Márton irányít.

A Magyar Közlöny 2023. évi 188. számában hirdették ki a 599/2023. (XII. 22.) Korm. rendeletet, amelynek értelmében a tárcához tartozik a turizmus – vendéglátás is.

Nagy Márton miniszter feladata lesz, hogy kialakítsa és működtesse a turizmus kormányzati irányítási és intézményrendszerét, megalkossa a turizmusfejlesztés koncepcióját, támogatási rendszerét és a rengeteg részfeladat mellett említést érdemel még, hogy ő felelős azért is, hogy irányítsa a belföldi és a nemzetközi turisztikai marketingtevékenységet is.

Azzal, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerül a turizmus – vendéglátás, arra számíthatunk, hogy az intenzív növekedés és a túlfűtött gazdaságpolitika mellett elkötelezett Nagy Márton irányítása mellett olyan programok fognak elindulni, amelyek a turizmusban érdekelt vállalkozások számára új projektek indítását, jövőbeli növekedését fogja segíteni. Arra számítok, hogy tapasztalható lesz hangsúlyeltolódás olyan irányba, amivel a növekedést lehet serkenteni.

Mint emlékezetes, a TUTSZ Szalonon összegyűlt turisztikai szakemberek éppen december 13-án beszélgettek arról kötetlen formában, hogy a legfelsőbb szintű döntéshozásban jelenleg alulreprezentáltnak érzik a turizmust. Úgy tűnik, hogy ezt jól érezték és a Kormány is érzékelte. A félreértések elkerülése végett, a szakemberek felvetésének semmi köze nincsen az intézkedéshez, csupán időben esik egybe a közös megállapítás és a már régóta előkészítés alatt álló változás bejelentése.

Kövesd a Spabook-ot Facebook-on, lépj be az Utazás Hírek csoportba, sasolj meg Instán és TikTok-on!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben