Izrael beutazás megnyitja határait nyitás

Oltatlanok is beutazhatnak Izraelbe negatív teszttel márciustól

by Kassay Tamás

Izrael lehetővé teszi, hogy koronavírus elleni védőoltással nem rendelkező turisták is beutazhassanak az országba márciustól. Az új izraeli beutazási szabály szerint előzetes és érkezés utáni negatív teszt szükséges a belépéshez – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap, amiről az MTI számolt be.

Március elsejétől oltottak és oltatlanok is beutazhatnak Izraelbe a világ minden részéből, amennyiben repülőgépre szállásuk előtt legfeljebb 72 órával negatív PCR-tesztet végeztek, és érkezésük után a repülőtéri PCR-tesztjük is negatív lett. 

Ez azt jelenti, hogy újraindulhat a külföldi vendéglátóipar, megindulhatnak Izrael felé a repülőjáratok és a turistacsoportok. A külföldre látogató izraelieknek indulás előtt nem kell majd tesztelniük, de visszatérésük után továbbra is el kell végezniük a PCR-tesztet, és addig házi karanténban kell maradniuk, amíg telefonon meg nem kapják a teszt negatív eredményét.  

Szintén mai hír, hogy Ausztrália is hasonló jellegű, enyhébb beutazási szabályt hozott.

Naftali Bennett miniszterelnök és Nicán Horovic egészségügyi miniszter vasárnapi döntése szerint már csütörtökön, február 24-én megszüntetik a 12 év feletti tanulók heti kétszeri otthoni tesztelését, és két héttel később, március 10-től minden életkorban abbahagyják a gyerekek számára eddig kötelező otthoni vizsgálatokat.

„Izraelben jelenleg jó a helyzet. Ez a megfelelő és dinamikus irányítás eredménye, s ezért most mi is nyitunk. Ugyanakkor ujjunkat a koronavírus-helyzet ütőerén tartjuk, és egy új variáns megjelenése esetén ismét gyorsan lépünk”

– mondta az izraeli miniszterelnök az egészségügyi szakemberekkel tartott vasárnapi megbeszélésen.

Ahogy mindig, most is emlékeztetni szeretnék mindenkit arra, hogy minden elindulás előtt érdemes ellenőrizni a Konzuli Szolgálat oldalát, ahol az éppen aznap érvényes szabályok megtalálhatók. Időnként előfordulnak változások.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben