országmarketing esettanulmány desztináció marketing Málta Manchaster United foci

Országmarketingre szerződtek a Manchester United focicsapatával

by Kassay Tamás

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal és a Manchester United Klub bejelentette, hogy megújítják a partnerségi megállapodásukat, amely Máltát turisztikai célpontként népszerűsíti világszerte a klub 1,1 milliárd követője számára.

Ezzel a partnerségi megállapodással a VisitMalta részesülni fog a Manchester United futball klub hazai mérkőzésein és digitális marketingcsatornáiban, a közösségi médiában és a nyomtatott médiában való hangsúlyos megjelenésből.

országmarketing esettanulmány desztináció marketing Málta Manchaster United foci

A megújulás hírét a manchesteri Old Traffordon tartott különleges sajtóeseményen jelentették be Hon Clayton Bartolo turisztikai miniszter, Anthony Gatt, az Idegenforgalmi Minisztérium állandó titkára és Carlo Micallef, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója jelenlétében.

országmarketing esettanulmány desztináció marketing Málta Manchaster United foci

„A világjárvány hónapjaiban az MTA-nak újra kellett gondolnia, hogy miként maximalizálhatja a partnerségben rejlő lehetőségeket egy olyan időszakban, amikor a sport világszerte megtorpant. Ez különféle digitális jellegű kezdeményezéseken keresztül valósult meg, amelyek célja a Máltai-szigetek szépségének láthatósága, elkötelezettsége és bemutatása volt a Manchester United rajongótáborában szerte a világon, különösen az ázsiai régióban, ahol a Manchester United az egyik legnépszerűbb sportklub. A partnerségi megállapodás következő öt évében már alig várjuk, hogy feltárjuk a korábbi kiaknázatlan lehetőségeket, hogy továbbra is maximalizáljuk ezt a nemzetközi partnerséget”

– nyilatkozta Carlo Micallef, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója.

Spabook vélemény: a futball klubbok marketing célú használata bár igen költséges, olyan szintű láthatóságot biztosít, amit talán egyetlen más sportág, vagy csatorna sem képes. Nem véletlen, hogy az Emirates, vagy a Qatar Airways is főszponzorként van jelen az európai top futballban.

Bizonyosan óriási felháborodást keltene hazai viszonylatban, de őszintén szólva én örömmel látnám Magyarország promócióját mondjuk a Real Madrid színeiben. Remekül össze lehetne kötni a világ leghíresebb magyar szavával, ami nem más, mint Puskás. A világon mindenhol ismerik, óriási elismerés övezi és a Real Madrid legendájaként a klub köthető Magyarországhoz. Sokat tudna lendíteni a nemzetközi megítélésünkön is. Tudom, hogy minden szinten olvassák az oldalam, szóval nyugodtan vigyétek az ötletet. A lényeg, hogy valami jó süljön ki belőle.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben