Qatar Airways Dreamliner Budapest Doha

Dreamliner-ekkel indítja újra a Budapest – Doha útvonalat a Qatar Airways június 15-től

by admin

A Qatar Airways újraindította BudapestDoha közötti útvonalát, amit Boeing 787 Dreamliner gépekkel repül. A szélestörzsű repülőgépek június 15-től érvényes menetrend szerint heti 3 alkalommal közlekednek, hétfőn, szerdán és pénteken.

A Qatar Airways újraindítja járatait Budapest – Doha között

A Qatar Airways Group vezérigazgatója, ő-excellenciája, Akbar Al Baker szavai:

„Izgatottan várjuk, hogy folytassuk a menetrend szerinti repülést Budapestre. A válság idején az egyik legnagyobb globális légifuvarozóvá váltunk, amely több mint 50 millió kilométert repült, és közel 15 000 járaton több mint 1,8 millió utast telepített haza. Ez lehetővé tette számunkra, hogy páratlan tapasztalatokat halmozzunk fel arról, hogyan lehet biztonságosan és megbízhatóan szállítani az utasokat ezekben a bizonytalan időkben. […] Mi voltunk az a légitársaság, amelyre az utasok a válság idején is támaszkodhattak, és továbbra is biztosítjuk az utasok számára a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb élményt.”

Boeing 787-900 Dreamliner típusú gépekkel teljesítik a járatokat

A korábbi Airbus A320, illetve A330 után a Dreamliner üzembe állítása számomra örömteli, ez az egyik kedvenc típusom. A Dreamliner neve is álomszerű, ahogyan az egész gép álomszép. Elég, ha megnézzük a szárnyainak az ívét, annyira könnyed és elegáns!
A Qatar által üzemeltetett példányok száraz adatai: 232 darab ülés a turistaosztályon, 22 darab, ággyá alakítható fotel a business class-on.

Miért szeretem a Dreamliner-t?

Qatar Airways Dreamliner Budapest-Doha járat
  • Sokkal nagyobb ablakok, mint a többi repülőgépen, jobb a kilátás.
  • Az ablakok nem műanyag napellenzőkkel, hanem elektronikus módon, az üveg anyagának elsötétítésével tehetők átlátszóvá, vagy éppen teljesen feketévé. Űrtechnika – mondhatnánk, ha nem egy utasszállító gépről lenne szó, de szerencsére ez már a hétköznapjaink valósága.
  • Elragadóan szép gépforma, és még annál is szebb a szárnyak alakja.
  • Relatív kényelmes utastér.
  • Nagyméretű monitorok az ülésekben.

A repülés és a repülőgépek szerelmesei számára mutatom a Boeing hivatalos oldalát, ahol rengeteg érdekességet lehet még megtudni a típusról.

Qatar Airways Budapest (BUD) – Doha (DOH) menetrend 2020. június 15-től

Hétfő, szerda és péntek:
Doha (DOH) és Budapest (BUD) között QR199 indul: 08:15 érkezik 12:55
Budapest (BUD) – Doha (DOH) QR200 indul: 16:10 érkezik 22:30

Annak érdekében, hogy az utazók nyugodtan és biztonságosan tervezhessék meg az utazásunkat, a Qatar Airways módosította a foglalási politikáját:

A légitársaság korlátlan alkalommal engedélyezi a dátum módosítást és annyiszor módosíthatjuk a desztinációt is, ahányszor csak szeretnénk, amennyiben az újonnan választott hely az eredeti úticéltól számítva 5000 mérföldön belül van.
A katari légitársaság nem számít fel díjkülönbözetet a 2020. december 31. előtt befejezett utazásokhoz kapcsolódóan.
A 2020. december 31-ig szóló utazásra megváltott jegyek a kiadás napjától számított 2 évig lesznek érvényesek. A részletes feltételek a www.qatarairways.com/RelyOnUs webhelyen találhatók.

További utazós és fürdős témákról értesülhetsz a csoportunkban, ahol azt is elmondhatod, hogy Te mit gondolsz 1-1 témáról. Van hírlevelem is spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Itt pedig hozzászólhatsz 🙂

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook
forrás: Qatar Airways sajtóközlemény
képek: saját

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben