A Seychelle-szigetek újra megnyit a turisták előtt

by Waterfan

A Seychelle-szigetek 2 lépcsőben nyit újra a turisták előtt még március folyamán. Az első ütem azonnali hatállyal életbe lépett, a második ütem március 25-től teszi lehetővé a beutazást, amihez mindössze 1 darab, 72 óránál nem régebbi PCR tesztre lesz szükség.

A Seychelle-szigetek nyit és várja a turistákat

Az újranyitás első üteme oltással rendelkezők számára

Első fázisban az oltással rendelkező turisták azonnali hatállyal és karantén kötelezettség nélkül utazhatnak be a Seychelle-szigetekre. Két feltétel van, az egyik az, hogy legalább 2 hét kell, hogy elteljen a második Covid19 oltás felvétele után. Az oltások meglétét oltási igazolással szükséges igazolni. A másik feltétel az, hogy be kell mutatni 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet! Kiutazás előtt mindenképp javaslom, hogy a Konzuli Szolgálat oldalán tájékozódjon, aki szeretne menni.

Az újranyitás második üteme bárki számára

A második fázisban március 25-től mindenki számára kinyitnak a Seychelles-szigetek, feltéve, hogy van 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztje. Az időzítés oka, hogy Seychelles felnőtt lakosságának nagy része ekkorra fogja megkapni a védőoltást, így tehát a helyi lakosság már védett lesz a fertőzéssel szemben.

Az Indiai-óceán szigetországának kormánya bejelentette, hogy oltási státuszuktól függetlenül várja a látogatókat a világ minden tájáról, a dél-afrikai turisták kivételével.

Pár hónappal ezelőtt éppen arról írtam, hogy alapvetően ez a hozzáállás, a helyi lakosság védelme fogja meghatározni az idei turizmus lehetőségeit és várhatóan csak akkor fog nyitni az országok többsége, ha a saját lakosságát már biztonságban tudja. Hiába van valakinek vakcinaútlevele, ha a helyiek még nincsenek beoltva, ellenben, senkit nem érdekel, hogy be van-e oltva a turista, ha a helyiek egészségét már sikerült szavatolni:

A látogatóknak azonban továbbra is be kell tartaniuk a járvány miatt bevezetett egyéb népegészségügyi intézkedéseket, amelyek magukban foglalják az arcmaszk viselését, a fizikai távolságtartást, a rendszeres fertőtlenítést, valamint a kézmosást. Az új intézkedések nyomán a turisták számára újra engedélyezik a szálloda területén található közös helyiségek használatát beleértve a bárokat, az úszómedencéket, a fürdőket és a gyerekklubot.

„Az oltási kampány elég sikeres volt. A kormány mindent megtett a lakosság védelme érdekében. Most érkeztünk el oda, hogy a határaink további megnyitása a következő lépés a gazdasági fellendülés érdekében. A bejelentett intézkedések nagyjából tükrözik turisztikai partnereink ajánlását, és az egészségügyi hatóságainkkal folytatott teljes konzultáció és jóváhagyás alapján történtek. „

– mondta Radegonde miniszter

Az Afrika keleti partjainál fekvő kis szigetország, amelynek gazdasága elsősorban az idegenforgalomra épül, első afrikai országként indított merész, átfogó és hatékony Covid-19 immunizációs kampányt, 2021 januárjában, amellyel példamutatóan gyorsan sikerült eredményt elérniük.

Megfizethető luxus a Seychelle-szigeteken

Az óceánban fekvő földi paradicsom hangulatáról, élménygazdagságáról és látnivalóiról ajánlom figyelmetekbe Petrazworld beszámolóját, amelyben így írt a szigetekről:

Mintha Isten az édenkert darabjait szórta volna az óceánba, a 155 szigetből álló csoport olyan gyönyörű. A kék és zöld százféle árnyalatában játszó óceán, vibráló fehér homokos part és gránitsziklák – ez a Seychelle-szigetek.

Petrazworld: Édenkert az óceánban

A Qatar Airways villámgyorsan reagált és sűríti járatai számát

„Most, hogy a szigetek újranyitnak a látogatók előtt, örömmel kínálunk több ülőhelyet a Boeing 787 Dreamliner repülőgépeinken.” – közölte a Qatar Airways.

A néhány nappal ezelőtti országos félretájékoztatás után új kezdeményezést indult el, hogy turizmus témaköréhez kapcsolódó hírekben elkerülhessék az olvasók a fals információkat. Elindult egy Facebook csoport és egy hírgyűjtő oldal is, amin kizárólag ellenőrzött forrásból, hozzáértő által ellenőrzött hírek kapnak helyet.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek hitelesen csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
forrás: saját külügyi forrás és Seychelles külügy
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben