Spanyolország beutazási szabályok szabad korlátozás nélkül

Sok magyar kedvenc országa újra szabadon látogatható, minden korlátozást eltöröltek

by Kassay Tamás

Június 2-tól újra szabadon, korlátozások nélkül utazhatunk Spanyolországba. A változás még nem jelent meg a Konzuli Szolgálat oldalán, de a hivatalos, spanyol kormányzati forrás alapján ez várhatóan hamarosan meg fog történni.

Szabad a beutazás Spanyolországba – semmilyen korlátozás nincs, nem kérnek sem oltást, sem tesztet

A szabály egészen pontosan így szól: az Európai Unióhoz, vagy a Schengeni övezethez tartozó országok utasai szabadon beutazhatnak Spanyolországba. Ugyanakkor az EU-hoz, vagy Schengenhez nem tartozó országok utasai továbbra is találkoznak korlátozással, bár jóval enyhébb formában, mint eddig. Mostantól egy 24 órán belüli antigén teszt vagy egy 72 óránál nem régebbi PCR-teszt negatív eredményét kell felvillantani.

Mondanám, hogy inni kell erre a nagy sikerre, hogy a korábbi országok után immáron ők is felbátorodtak és lehetővé tették a korlátozásmentes beutazást. Egyébként már a könnyítés előtt is magára talált ott a turizmus, rendkívül jó számokat produkáltak, tehát az eddig megkövetelt EU green pass nem okozott különösebb kiesést náluk.

Vissza a koccintáshoz! Mit ihatunk a spanyoloknál?

Legelőször valószínűleg a sangría vagy a spanyol borok jutnak eszünkbe, de tovább is tart ennél a kínálat.

Horchata

A horchatat (ejtsd: orcsátá) édes mexikói rizstej italként vált ismertté, de valójában Valenciából származik. Spanyolországban mandulafűből készítik rizs helyett. Krémes jellegű, nyári hűsítő ital, általában cukorral és fahéjjal ízesítik.

La Casera

La Casera egy tradicionális spanyol üdítőital. Mindössze szénsavas víz némi citrom ízesítés elegye. A La Casera-t nem csak üdítőitalként fogyasztják, hanem Tinto de Verano vagy akár Sangría készítéséhez is. 1949 óta gyártják és népszerűsége töretlen.

Tinto de Verano

A tinto de verano-t a szegény ember sangríája. Nem más, mint vörösborból és szénsavas citromos üdítőből készített fröccs. A spanyolok La Casera-val isszák, ennek hiányában más citromos üdítővel is el lehet készíteni, például sprite-tal.

Rebujito

A rebujito Andalúziában a legnépszerűbb. Száraz sherry és La Casera mix.

Cava

A cava egy katalán pezsgő, amit fehér és rozé változatban készítenek. Hidegen isszák, gyakran gyümölcsökkel szolgálják fel. Több koktél alapanyaga is lehet, például egyes receptekben ajánlják, hogy a sangríába is tegyünk, illetve létezik a sangríának olyan változata is, ahol a vörösbor helyett teljes mértékben cava-t használnak.

Cerveza

Cerveza, azaz a sör Spanyolországban is népszerű italnak számít, amit általában valamilyen sörkorcsolya kíséretében fogyasztanak.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben