Ausztria nyitás júlis 1 fürdő fesztivál étterem maszk

Szabadon utazhatunk haza a szomszédos országokból – indulhat a nyaralás!

by admin

Június 23-tól teljesen szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be hozzánk szárazföldi- és vízi úton a szomszédos államokból az utasok, egyetlen kivétel van: Ukrajna. Figyelem: a repülés szintén kivétel a rendelet hatálya alól!

A Magyar Közlönyben kedd éjjel jelent meg a beutazást megkönnyítő jogszabály. A kormány módosította a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) kormányrendeletet. A módosítás Ausztriából, Horvátországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából június 23-tól lehetővé teszi a szabad, bármiféle korlátozás nélküli belépést Magyarországra, kivéve légi úton. Repülővel érkezve továbbra is van ellenőrzés és az eddigi, jól ismert szabályok érvényesek.

Az intézkedés azután lépett életbe, hogy múlt héten Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette: Magyarország június 24-től visszaállítja schengeni határain a szabad átkelést és megszünteti az ellenőrzést.

Emellett Kazahsztánnal tovább bővült azoknak az országoknak a köre, amelyekkel hazánk kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról. Ezek a következők:

    Albánia
    Bahrein
    Ciprus
    Csehország
    Észak-macedónia
    Grúzia
    Horvátország
    Kazahsztán
    Marokkó
    Moldávia
    Mongólia
    Montenegró
    Szerbia
    Szlovákia
    Szlovénia
    Törökország
    Ukrajna

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben