Széchenyi István Egyetem Turisztikai Világszervezet tagság

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének tagja lett a győri Széchenyi István Egyetem

by Polisor Bettina

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének tagja lett a győri Széchenyi István Egyetem. A csatlakozás új kapcsolatok lehetőségét, a turisztikai ágazat legfrissebb adataihoz való hozzáférést, továbbá pályázati, kutatási együttműködéseket jelent az intézmény számára – tudatta az egyetem az MTI-vel. 

Az üzbegisztáni Szamarkand adott otthont az ENSZ Turisztikai Világszervezete 25. közgyűlésének

A közgyűlésen mintegy 120 ország döntéshozói, turisztikai szakemberei tanácskoztak az ágazat jövőjéről. Happ Éva, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar docense szerint az egyetemek hatékonyan hozzá tudnak járulni a szervezet munkájához, ezért számos ország intézménye megtalálható a társult tagok között.

Az ENSZ turisztikai szakmai szervezetéhez tartozás fontos lépés az egyetem számára, mert egyrészt a kar Turizmus és Vendéglátás Tanszéke a szakember-utánpótlás képzésével lényeges szereplője az ágazatnak, másrészt a tagság révén az oktatás színvonalát még magasabbra lehet emelni.

Mészáros Márta, a Nemzetközi Programok és Alumni Központ vezetője kiemelte, hogy a Széchenyi-egyetem tagsága a világ turisztikai elitjének klubjába való belépést jelenti, amely nemzetközi kapcsolatainak további bővítésében, a szakmai partnerségek erősítésében is lehetőséget jelent.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben