Szerbiában kinyithatnak az éttermek és kávézók kerthelyiségei

by Waterfan

Szerbia enyhít a helyi korlátozásokon, aminek nyomán április 5-én hétfőtől újra fogadhatnak vendégeket az éttermek és kávézók kerthelyiségei a hatályos járványügyi intézkedések betartása mellett.

A minden részletre kiterjedő pontosításokat hamarosan közzé fogják tenni a hatóságok. Amit jelenleg tudunk az az, hogy a válságstáb az alábbi javaslatokat küldte el a szerb kormánynak:

  • Este 10 óráig tarthatnak nyitva hétfőtől a szolgáltatóegységek, az élelmiszerboltok és az edzőtermek.
  • A bevásárlóközpontok megnyitásával kapcsolatban az a döntés született, hogy szerda előtt nem nyithatnak meg, ezt a döntést még egyszer mérlegelniük kell a koronavírussal fertőzöttek számának fényében.
  • Az oktatás terén nem változtattak, az eddigiek szerint folytatódik továbbra is.

„Amennyiben a számok a hétvégén jól alakulnak, ha nem lesznek hirtelen növekedések, nem nő hirtelen az új fertőzöttek száma, akkor hétfőtől lehetővé válik, hogy a vendéglátóipari egységek, amelyek nyitott térben dolgozhatnak – elsősorban a vendéglők, a kávézók és az éttermek kerthelyiségeiről beszélek – olyan feltételek mellett nyithatnak ki, amelyeket pontosan és precízen közösen határozunk meg a járványügyi szakemberekkel a hétvégén, és legkésőbb vasárnap nyilvánosságra hozzuk.”

-mondta Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár

Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport! Amennyiben a wellness is érdekel, akkor pedig a Wellness, Utazás, Élmények közösségében is örömmel látunk.
címlap: Nikola Aleksic

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben