Szicília Isola

Költségtérítést kapsz, ha ide szervezed a nyaralásod

by Waterfan

2011-ben jártam ezen a szigeten, és első este óta tudom, hogy szeretnék visszamenni. Lehet, hogy ez lesz a megfelelő alkalom számomra is?

Megfontolandó ajánlattal rukkolt elő ugyanis a mediterrán sziget turisztikai hivatala, amelynek vezetője, Manlino Messina jelentette be a turistákat célzó 50 millió eurós programot:

400 000 ajándékutalványt adunk azoknak a nyaralóknak, akik a koronavírusos félelmek ellenére úgy döntenek, hogy ellátogatnak a szigetre.”

A kedvezmény konkrétan azt jelenti, hogy a jelentkezők számára megtérítik az alábbiakat:

  • A repülőjegy árának 50%-át, ami barátok közt is a fele. Ezzel persze a távolabb élők némileg jobban járnak, de ne legyünk telhetetlenek, nyáron elég drágák a fapadosak is, emiatt nem utaztam vissza 2011 óta. Elvből.
  • Minden 3. éjszaka árát.
  • Minden múzeum és egyéb látványosság belépődíját.

Mondjuk, hogy több marad pizzára meg prosecco-ra, hogy a Limoncellóról már ne is beszéljek. A végére hagytam, hogy hova is kell ehhez utaznunk. A kedvezményes szicíliai nyaralásra majd itt lehet regisztrálni, ha egyszer elindul az oldal.

Szicília Téged is vár nyaralni

Szicília az olasz szigetek legnagyobb és legnépesebb tagja a maga 5 millió fős lakosságával. Ebből már sejthetitek, hogy senkinek nem javaslom, hogy hosszú hétvégére utazzon Szicíliára, mert 2 hét alatt is csak neccesen lehet bejárni, ha a bérelt autóba beletolunk minimum 3000 kilométert.

Egy Szicília alap kör az mondjuk úgy néz ki, hogy 1 hét az észak-nyugati részen, másik 1 hét a dél-keleti részen. Vagy 1 hét csak az egyik vonalon. De amit írok, az mindenképp aktív nyaralás Szicílián és nem a parton fetrengős verzió. Persze utóbbit is lehet, az más kérdés.

Most, hogy a dimenziókat tisztába tettük, a teljesség nagyon távoli igénye nélkül megemlítem pár emlékemet, ami élesen él bennem és vonz vissza az olasz csizma orrának hegyei elé. A városok nevei, már úgy alapból: Palermo, Taormina, Syracusa, Messina, Céfalu, Catania idegen nyelven vannak, mégis szívből szólnak és jól esik ízlelgetni őket.

3 életre szóló élmény Szicílián

Számomra Marzamemi volt az egyik csúcsok csúcsa kis halászfalu, ahol boros üvegben szolgálták fel az ásványvizet és ettől valami végtelenül elegáns hatása lett az egész városnak, pedig csak egy átlagos étterem volt az elkövető.

A másik csúcspont Portopalo di Capo Passero, ahol a Jón-tenger és a Földközi-tenger összeér és szembetalálkozik egymással, és látványos módon összecsapnak a szemből érkező hullámaikkal. Annyira megszerettem egy délután alatt, hogy a búcsúnapomon -bár eléggé kiesett az útból – visszamentem, hogy ott köszönjek el a tengertől egy évre.

Szicília Portopalo di Capo Passero
Portopalo di Capo Passero – Spabook

A bónusz élmény pedig az Etna, a mai napig aktívan működő vulkán megmászása. Sőt, nem is a megmászás volt az igazán emlékezetes, hanem az, hogy jól letüdőzhettem a felszálló füstöt, meg gázokat amik ott forrongtak fölfelé az egyik kisebb mellékkráterből. Nyilván nem javaslom senkinek, hogy hosszasan mámorítsa el magát ilyen módon, de engem nagyon érdekelt, hogy milyen szaga lehet, szóval 1 levegővétel erejéig adtam az egészségemnek. Meglepő mód nem volt egyébként büdös, de azért olyan kesernyés aromája akadt rendesen.

Részletes úti beszámolót egyelőre nem írtam még róla, de szerintem már ennyi információval is el tudtok indulni a tervezgetéshez.

Szerintetek esélyes ez a buli? Mi a véleményetek?

Üdv,
Mr Spabook
forrás: Business Insider Italia

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben