Szingapúr világ legjobban átoltott országa oltások

Szingapúr lett a világ legjobban átoltott országa

by Kassay Tamás

Szingapúr átvette a világ legjobban beoltott országa aktuális címét, mivel átlépték a 80%-os teljes oltottsági szintet az 5,7 millió lakosságú Délkelet-ázsiai városállamban – közölték a szigetország kormányának tisztviselői.

A magas oltási rátával rendelkező országok közé tartozik még az Egyesült Arab Emírségek, Uruguay és Chile, amelyek lakosságuk több mint 70 százalékát teljesen beoltották, valamint Dánia is, amely 12 éven felüliek között érte el a 80%-os szintet és szeptember 10-től visszaáll a régi normálisba, minden korlátozást eltörölnek.

„Újabb mérföldkőhöz érkeztünk, ahol a lakosság 80%-a megkapta a teljes, két dózisból álló oltásokat. Ez azt jelenti, hogy Szingapúr újabb lépést tett előre a COVID-19 elleni ellenálló képességének növelésében.”

– közölte Ong Ye Kung szingapúri egészségügyi miniszter tegnap egy Facebook-bejegyzésben.

E mérföldkő elérése megteremti az alapot a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos korlátozások további enyhítésére Szingapúrban. A lépések eredményeképp várhatóan a nagyszabású rendezvények, például az újévi visszaszámlálás meg lesz tartva és az üzleti vállalkozások is biztosak lehetnek abban, hogy működésük nem fog megszakadni.

A szingapúriak újra utazhatnak majd, legalábbis olyan országokba, amelyek szintén ellenőrzés alatt tartják a vírust.

Szingapúr, amely januárban kezdte meg az oltási kampányt, főként a Pfizer-BioNTech és a Moderna által kifejlesztett oltásokra támaszkodott.

Szingapúrban a világjárvány kezdete óta összesen 67 171 megbetegedést és 55 halálesetet regisztráltak. Magyarországon, aminek lakossága nincs kétszerese a városállaménak, ehhez képest 812 227 fertőzöttet és 30 057 halálesetet könyveltünk el.

A számok jól mutatják, hogy tavalyi cikkeim, amelyekben az ázsiai védekezés hatékonyságára hívtam fel a figyelmet, utólag nézve is helytállóak. Szingapúr alapvetően nagy kedvencem, az oldal megalapításának legfőbb inspirátora volt, írtam is róla élménybeszámolót.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben