Thaiföld a fenntartható turizmus felé fordul

by Kassay Tamás

Yuthasak Supasorn, a Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) kormányzója a 22. Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) globális csúcstalálkozóján a szaúd-arábiai Rijádban beszélt arról, hogy Thaiföld 2022-re 10 millió nemzetközi látogató érkezését tervezi elérni.

Thaiföld célja, hogy 2023-ra elérje a járvány előtti turisztikai bevételek 80%-át

Thaiföld fenntartható turizmus WTTC

A „The Recovery of Travel in Asia and the Pacific” (Az utazás fellendülése Ázsiában és a csendes-óceáni térségben) című panel egyik előadójaként Yuthasak kormányzó kiemelte a TAT által e célok elérése érdekében alkalmazott stratégiákat és megközelítéseket, miközben azt prognosztizálta, hogy a teljes turisztikai bevétel visszatér a pandémiát megelőző korszak 80%-ához. Azt is elmondta, hogy Thaiföld a fenntarthatóbb, inkluzívabb és környezetbarátabb turizmus irányába mutat.

Megjegyezte, hogy a COVID-19 világméretű lezárások és korlátozások nagy felhalmozott utazási keresletet teremtettek, és Thaiföldön – most, hogy az ország újra teljesen megnyílt a külföldi turizmus előtt -, újra megugrott a világ minden tájáról érkező látogatók száma.

A TAT a „Visit Thailand Year 2022-2023” elnevezésű programmal köszönti újra a világ utazóit: Az Amazing New Chapters (Lenyűgöző új fejezetek) című marketingkampányával arra ösztönzik a turistákat, hogy tapasztalják meg a királyságban található régi és új turisztikai élmények gazdagságát.

Thaiföld törekvése a fenntarthatóbb és felelősségteljesebb turizmusra összhangban van a kormány bio-cirkuláris-zöld (BCG) gazdasági modelljével is.

A thaiföldi turizmus ezen új iránya a TAT számára egy olyan turisztikai ágazat alapjait fekteti le, amely ügyfélközpontú és értékeli az élményturizmust. A TAT több együttműködést ösztönöz az iparágon belüli és kívüli szereplők között, és felkarolja az innovációt a fenntartható turisztikai termékek fejlesztése és népszerűsítése, valamint egy olyan turisztikai üzleti ökoszisztéma létrehozása érdekében, amely minden fél számára kölcsönös előnyöket kínál.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben