Thaiföld beutazási szabályok enyhítés 2022 március 1

Thaiföld március 1-től enyhíti a beutazási korlátozásokat

by Kassay Tamás

Thaiföld március 1-jétől enyhíti a beutazási szabályait a nemzetközi utazók számára – jelentette be a COVID-19 Helyzetigazgatási Központ (CCSA).

Március elejétől kezdve a Thaiföldre érkező, teljesen beoltott nemzetközi utazóknak érkezéskor már csak egy reverz transzkripciós-polimeráz láncreakció (RT-PCR) tesztet kell készíttetniük, amelyet 5 nap elteltével egy antigén gyorsteszt követ.

A beutazáshoz még egy 72 órán belül elkészített RT-PCR teszteredményt is fel kell mutatni, és az első éjszakát a szállodai karanténban vagy más jóváhagyott karanténlétesítményekben kell tölteni.

Az utazók légi, szárazföldi és vízi úton érkezhetnek Thaiföldre. Az egészségbiztosítási fedezetet a minimum 20 000 USD szintre csökkentették.

Beutazáshoz szükséges még a Thailand Pass kitöltése.

A thai beutazási szabályok további részleteit Thaiföld hivatalos turizmus oldalán, és konzuli oldalán angol nyelven lehet megtekinteni, illetve március 1-től kezdődően a magyar Konzuli Szolgálat oldalán is elérhető lesz majd a frissített állapot.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben