Thaiföld, ahogy csak kevesen látták még

by Polisor Bettina

A dél-thaiföldi Nakhon Si Thammarat tartomány bővelkedik természeti csodákban. A dzsungelekkel borított domboktól a tengerpart lágy homokjáig – ez a lenyűgöző régió ad otthont Thaiföld leglátványosabb tájainak, ahol káprázatosan változatos növény- és állatvilágot találunk. Nem meglepő, hogy „Thaiföld zöld tüdejének” is nevezik ezt a területet, ahová az utazók azért jönnek, hogy kizökkenhessenek a mindennapi mókuskerékből.

Nakhon Si Thammarat, Thaiföld „zöld fővárosa”

Sok éven át Nakhon Si Thammarat nem került a turisták célkeresztjébe, és csak a thaiföldi lakosokat, valamint a megfelelően tájékozott nemzetközi turistákat vonzotta. De mindez hamarosan megváltozik, hiszen többek közt a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően megnyílik ez az ökológiai paradicsom a világ előtt. A Nakhon Si Thammarat (NST) repülőtéren 2023 vége előtt egy vadonatúj nemzetközi terminált állítanak majd az utasok szolgálatába, amely megnyitja a tartományt a tengerentúli látogatók új hulláma előtt, emellett pedig közvetlen járatokat fogad majd Szingapúrból, Tajvanról, Kínából és Malajziából.

Ezzel a nagyszabású fejlesztéssel egyidőben Nakhon Si Thammarat tartományi kormányzói hivatala és a Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) egyaránt megerősítette a turizmus népszerűsítésének növelésére irányuló terveit, amelyek a természet és a közösség kulcsfontosságú pillérein alapulnak:

„Nakhon Si Thammarat bővelkedik természeti kincsekben, 200 km hegység, 200 km homokos strand és tökéletes levegőminőség várja a látogatókat. A jövőben a gyógyászati és wellness-ágazatot is fejleszteni fogjuk, még jobban kihasználva természeti örökségünket.”

– mondta Apinan Phuakphong, Nakhon Si Thammarat kormányzója.

„A természet és a közösség áll a középpontban. Úgy érezzük, hogy Nakhon Si Thammarat a thaiföldi és a nemzetközi látogatókat most jobban vonzza majd, mint valaha, mivel lehetőséget kínál a „méregtelenítésre”, valamint esélyt arra, hogy újra kapcsolatba kerüljünk a természettel.”

– fejtette ki Pitsinee Tatniyom, a TAT Nakhon Si Thammaratért felelős igazgatója.

A természeti csodák gazdagságával „Thaiföld zöld tüdeje” új életet lehelhet az idegenforgalmi ágazatba

A turizmus világának megbízható híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

A nyitással együtt természetesen megjelentek az utazásszervezők új útvonalakat bemutató ajánlatai, mint például a Khao Luang Nemzeti Parkba vezetett túra, ahol buja dzsungelek, meleg vizű források, látványos vízesések, ködbe burkolózó völgyek és kanyonok nyűgözik le az élmények keresőit.

Többnapos kalandok is rendelkezésre állnak, beleértve a Khao Luang 1780 méteres csúcsának megmászását, amely Thaiföld második legmagasabb csúcsa. Az 570 km²-es nemzeti parkban található az 1,7 km hosszú Hong-barlang, a 19 szintes Karom-vízesés, valamint számos folyó és sziklaalakzat. Ezek a földrajzi csodák, valamint a növény- és állatvilág, köztük 300 orchideafaj, 340 madárfaj és nagytestű emlősök – mint a leopárdok és a tapírok – teszik ezt a parkot nagyszerű helyszínné azok számára, akiknek célja az igazi vadon felfedezése.

A nemzeti parktól csak egy rövid autóútra található Sichon, ami a világhírű Lonely Planet útikalauz szerint Thaiföld 10 legjobb strandja közé tartozik. Ez lesz a helyszíne az Urasaya nevet viselő új lakó- és vendéglátóipari fejlesztésnek, amely a környezettudatos, helyi ihletésű turizmust fogja előmozdítani. Az Urasaya vezető tanácsadója Ravi Chandran, aki korábban a Laguna Phuket és a Banyan Tree Holdings vezetője volt.

„Nakhon Si Thammarat olyan, mintha Thaiföldet kihúznánk a konnektorból. Ugyanolyan egyedülállónak és érintetlennek érezzük, mint 30 évvel ezelőtt. Sok utazó vágyik a múlt Thaiföldjére, mielőtt még a tömegturizmus megérkezett volna ide. Ez az a hely, ahol ez még mindig létezik – egy hely, ahová elmenekülhetünk, ahol felélénkíthetjük az érzékeinket és élvezhetjük a mindennapi életből való kiszakadást.”

– mondta el Chandran

A Bangkoktól mindössze egy órányi repülőútra, és Koh Samui népszerű szigetétől egy kőhajításnyira található Nakhon Si Thammarat tehát már nem Thaiföld egyik távoli szeglete, hanem könnyen elérhető – egyelőre érintetlen – úti cél, ami csak arra vár, hogy felfedezzék.

Thaiföld szállások kiválasztásában, utazásszervezésben, a legjobb ajánlatok összehasonlításával és kiválasztásával örömmel segít megbízható partnerünk, a Schuster Travel.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben