TravelExpert adás április 7 online műsor travel expert

Nászút a Maldív-szigeteken, Dubaji kalandok, reptéri körkép a TravelExpert 3. adásában

by Waterfan

A TravelExpert élő, online videós műsor, amelyben tapasztalt szakemberek személyesen szólalnak meg, első kézből szolgálnak megbízható információkkal az utazás világából. Élő adásban járták körbe, hogy jelenleg hova utazhatunk és milyen jelenleg külföldön tartózkodni. Aki még nem ismeri a műsort, itt megtudhat róla többet, a mai adás pedig itt nézhető vissza. A házigazda: Kiss Ernő Zsolt színművész.

Sajtóklub – lapszemle, fő hírek a héten

Az adás elején az előző hét történéseiből tudhattunk meg érdekességeket. A hét kiemelkedő híre, hogy Magyarország újranyit, de a turizmus mégsem. A Budapesti Tavaszi Fesztivál viszont idén is megrendezésre kerül és április 9-18. között virtuális keretek között élvezhetünk majd kulturális programokat.

A téli hónapokban végig nyitva volt Dubaj, amely a magyar utazók körében is igen kedvelt úti cél, különösen most. A héten járta be a világot a hír, hogy több, mint 1 tucat fiatal lányt tartóztatott le a rendőrség, akik meztelenül álltak modellt egy fotózáshoz, amit valamelyik szomszéd jelentett a rendőrségnek. Kassay Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki, minden utazás előtt legyen kedves tájékozódni a helyi szabályokról, mert a törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.

A dubaji kitekintést pozitív hírrel zárta a Sajtóklub rovat, ugyanis megtudhattuk, hogy új Guinness-rekord attrakcióval gazdagodott az arab város, amelyben az egyik új szálloda medencéje a világ legmagasabb tetőmedencéje címet nyerte el március végén.

Érdekelnek a turizmus aktuális hírei hiteles formában? Akkor a Turizmus hírek csoport Neked szól!

Hírmozaik rovat:

  • Darai-Nagy Judit reptéri körképében helyszíni tudósítással jelentkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.
  • Valentínyi Katalin a Budapest Airport kommunikációs vezetője beszélt arról, hogyan tájékoztatja a Repülőtér az utazóközönséget és kitért arra is, hogy jelenleg milyen intézkedések vannak érvényben.
  • Ciscutti-Budai Csilla a Royal Carribean hajótársaság képviseletében nyilatkozott a tengeri hajózás aktuális helyzetéről és lehetőségeiről. Magyar utasok számára számos hajóút érhető el jelenleg is.
  • Termes Nóra IBUSZ: A magyar utazási irodák helyzetéről nyilatkozott.

Színvilág rovat:

  • Lattmann Adrienn a Dubaiprogramok.com-tól Dubajból jelentkezett és beszámolt a beutazási és hazautazási szabályokról is. Abu Dhabi felé jelenleg sajnos nem lehet kirándulást tenni, de az Emirátusok számos élményt kínál, amivel tartalmasan lehet eltölteni az időt.
  • Dunavölgyi Mátyás a CeSYS Utazási rendszer Kft-től igazi kuriózum témáról beszélt. Kevesen tudják, hogy az utazási irodák egyfajta keretrendszert bérelnek, amin keresztül meg tudják valósítani az utak, túrák értékesítését. A CeSYS 150 utazási iroda számára szolgáltat weblapot, azon pedig az utak, csomagok, szállások kínálatát és árait is, lényegében real-time adatok alapján.

Székelyi Tímea, az egyedi luxus (nász)utak szakértője a Menta Travel színeiben kérdezte élményeikről a nászútjukról éppen hazatérő nászutas párt: Szabó Péter és Jakab Orsolya meséltek választásukról, a Maldív-szigetekről, amely 20 éves álmuk volt és ahová most jutottak el. A műsorban parádés képeket láthattunk a szálláshelyükről.

Lénárd Anna a Sétaműhely alapítója budapesti sétákhoz csinált kedvet. Meglepő volt hallani, hogy 25 sétavezető dolgozik velük, ami elképesztő siker és jól mutatja, hogy a főváros értékeit mennyire nagyra tartja az utazóközönség.

Angyal Enikő a Globus Travel ügyvezetője számolt be egy új belföldi projektről, amely Bükktől a Zemplénig néven indult el április elején. A kezdeményezés lényege az, hogy Észak-Magyarországon a szállás kínálat, illetve utaztatás mellett kis csoportos, privát transzferes túra programokat is kínálnak. A terület ideális ebből a szempontból, hiszen hihetetlenül gazdag látnivalókban.

Játékvilág

A nézők között ebben az adásban is gazdára találtak értékes ajándékok, ezúttal Image Oxygen Lift kezelést, valamint 20.000 forintos TravelGoo utalványt lehetett nyerni.
Az élő adás a 4. percben kezdődik, érdemes odaugrani:

A műsor ide kattintva nézhető vissza.

Érdekelnek a turizmus aktuális hírei hiteles formában? Akkor vár a Turizmus hírek csoport!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben