Meglepően jó negyedévet zárt a TUI Group

by Polisor Bettina

A TUI Group, a világ vezető utazásszervezője jelentősen növekvő bevétellel és a vártnál kedvezőbb üzemi eredménnyel zárta a december végével záródott első pénzügyi negyedévét az utazások iránti kereslet élénkülésének és az áremeléseknek köszönhetően – számolt be róla az MTI.

A vártnál jobb negyedévet zárt a TUI

A társaság kedden azt közölte a honlapján közzétett pénzügyi jelentésében, hogy a december végéig tartó első pénzügyi negyedévben a bevétele éves szinten 14,7 százalékkal 4,302 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 3,750 milliárd euróról.

Eközben a kamat- és adófizetés előtti eredménye (EBIT) 6 millió euró lett az egy évvel korábbi 153 millió euró kamat- és adófizetés előtti veszteség után. Az elemzők előzetesen 102 millió euró kamat- és adófizetés előtti veszteségre számítottak, ugyanis eddig mindig negatív üzemi eredménnyel zárta a TUI az üzleti év első negyedévét.

TUI Group vártnál jobb negyedévet zárt
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az üzleti év első negyedévében a TUI 3,5 millió ügyfelet szolgált ki, 6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban

A Kanári-szigetek, Egyiptom és a Zöld-foki Köztársaság ismét népszerűnek bizonyult a desztinációk között az október elejétől december végéig tartó időszakban. A vállalat azt is közölte, hogy a téli szezonra a foglalások száma 8 százalékkal magasabb a tavalyinál, a téli utak átlagára pedig 4 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

A TUI továbbra is arra számít, hogy a folyó pénzügyi évben a bevétele legalább 10 százalékkal, a kamat- és adófizetés előtti eredménye pedig minimum 25 százalékkal bővül éves összevetésben.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben