Turizmus világnapja Budapest 2020 nyílt levél

A turizmus világnapja 2020 margójára – nyílt levél

by Waterfan

Miért nem tudtak az emberek arról, hogy Budapest a turizmus világnapja alkalmából milyen programokkal várja az érdeklődőket 2020-ban? A költői kérdésre a Spabook kereste a választ, sok kommentet kapott, itt elolvashatók.

Turizmus világnapja 2020 – Budapest

Ezt a levelet kinek címezzem?

Tudtátok, hogy ezen a hétvégén volt/van egy halom kedvezményes program Budapesten a Turizmus Világnapja alkalmából? A programok egy komoly része valamelyik fürdőnket érinti, ráadásul.

Most komolyan, milyen kommunikáció az emberek felé az, ha az ország vezető utazós bloggereihez nem jut el? Azokhoz, akik napi szinten kommunikálunk a potenciális vendégekkel…

Most komolyan, mitől nem lehet a magyar utazós bloggereknek küldeni 1-1 mailt (partner levlistán), hogy írjunk már a lehetőségről és segítsük ezzel a magyar turizmust?

Most komolyan, úgy akarunk turizmust menteni, hogy kamukövetős influencerekkel rakatunk ki pénzért néhány túlszaturált fotót?

Most komolyan, mi kell még ahhoz, hogy a kommunikáció ne 2 csatornás legyen, hanem hálózatos és mindenkihez eljusson?

Most komolyan, Ti kedves követőim, tudtatok a mai programokról?
Vállalom azt, ha én voltam valamiben (kivételesen) alultájékozott, de valami azt súgja, hogy bőven lesz közöttetek, aki szintén nem tudott erről. Légyszi, írjátok meg kommentben, hogy lássuk az arányokat! Köszönöm!

Most komolyan, a turizmus világnapja 2020-as nagyívű budapesti programsorozata olyanokból áll, mint pl.:

  • A Zeneakadémia bejárása. Remek, érdekelne, DE 1 azaz 1 időpont van, max 30 fő a létszámkorlát.
  • Az Óriáskeréken, ha a VIP kabinba megy valaki drágán, akkor kap bónuszban 1 pohár pezsgőt meg 20% kedvezményt. Hűha, ettől tömegek fogják kipróbálni, biztosan. Megnézném a statisztikát róla.
  • Szintén max. 30 főig kedvezmény van étteremben, de csak az ebédmenüt lehet választani, meg ilyenek.

Így, ekkora létszámra mondjuk könnyű telt házra jelenteni és utólag sikerként elkönyvelni az egészet.

A többi programot nem mondom, aki szeretné, megnézheti alább a linken.

A legnagyobb turizmus szakmai honlap azzal a címmel és felütéssel közölte le előzetesen a hírt, hogy e programsorozattal segítjük a budapesti szolgáltatókat. Szerintem -utólag nézve- ezzel semmit nem segítettünk senkinek az Ég egy adta világon.

Pedig egy országos kampánnyal lehetett volna alkotni valamit még a vírushelyzet közepén is.

Most komolyan, ez komoly?

Nos, aki elment volna valahová, itt nézheti meg a turizmus világnapja 2020-as kínálatát, ami elképesztően felhasználóbarát megjelenítést kapott, ugyanis se egy dátum és időpont szerinti szűrés, se létszámkorlát, se áttekintő táblázat, bár a csempés megjelenítés alapvetően jó.

Amúgy nem akarok én semmiféle feszkót generálni, de amikor saját erőnkből is elég sokan odaállunk ügyek mellé, akkor jólesne, ha látnánk valamiféle elszántságot és innovációt a vezetőktől is.

Nem lehet semmit eladni úgy, ha nem tesszük az emberek számára egyszerűen, gyorsan és könnyen hozzáférhetővé.

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó

Az eredeti poszt itt olvasható el és osztható tovább:

Ezt a #nyiltlevél-et kinek címezzem? Tudtátok, hogy ezen a hétvégén volt/van egy halom kedvezményes program Budapesten a…

Közzétette: Spabook – 2020. szeptember 27., vasárnap

FRISSÍTÉS: Érkezett észrevétel azzal kapcsolatban, hogy talán szándékosan nem hirdették agyon az eseményt a vírus miatt. Nos, lehet. De ez nem magyarázat arra, hogy másik címlapon akkor miért úgy jelenik meg, mintha nagy segítség lenne ez Budapest turizmusának. Arra sem magyarázat, hogy miért nincs élő partnerlista, ami összefogja a bloggereket. Arra sem magyarázat, hogy miért nem csináltuk meg virtuálisan, vagy egyéb innovatív módon a személyes részvétel helyett. Rengeteg szürkeállomány van az országban, önként közreműködnének, számos helyen lehet velük találkozni, mégsem szólítja meg őket a szakma.

Érdekelnek a fürdős, wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Támogatásod nagy segítség abban, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben