Új turisztikai fejlesztések Komárom-Esztergomban

by Polisor Bettina

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztés indul Komárom-Esztergom vármegye településein Ácsteszéren Almásfüzitőn Oroszlányban és Tatán – közölte a vármegyei közgyűlés elnöke az MTI-vel.

Komárom-Esztergom vármegye a TOP keretében 35 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására

Popovics György elmondta, hogy az érintett települések fejlesztései a Terület- és településfejlesztési operatív program plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg. Komárom-Esztergom vármegye a TOP keretében 35 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására a TOP Plusz programban további 25 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére – ismertette a vármegyei közgyűlés elnöke.

Popovics György tájékoztatása szerint a beruházásokat a vármegye az érintett önkormányzatokkal és Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.-vel közös konzorciumban valósítja meg.

  • Ácsteszéren turisztikai információs és szolgáltatási központot hoznak létre motorospályát és élményösvényt építenek valamint szabadulószobát alakítanak ki.
  • Almásfüzitőn az Azaum Római Táborban harcászati és tudománytörténeti kiállítást szerveznek szabadtéri játékokkal és felpróbálható római kori katonai és polgári viseletekkel.
  • Az Oroszlányi Bányászati Múzeumban az egykori földalatti bányatérség felszínen való felfedezését lehetővé tevő kincskeresőjátékot készítenek így bővítik a közelben lévő majki Kamalduli Remeteség turisztikai kínálatát.
  • Tatán az Által-ér Tata és Vértesszőlős közötti szakaszán kenuzható vízitúra-útvonalat alakítanak ki valamint a felújított Kőfaragó ház fejlesztésének második ütemét valósítják meg.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben