Ukrajna hábórú Wizzair felfüggesztette járatait Odessza Harkov Kijev

Ukrajna: leállt a civil légiközlekedés, légtérzár van érvényben – a Wizzair is felfüggesztette ukrajnai járatait

by Kassay Tamás

A Wizz Air légitársaság bejelentette, hogy felfüggesztette Ukrajnába induló járatait, miután Oroszország katonai hadműveletet indított az országban. Támadás alá került az ukrán nagyvárosok katonai célpontjainak nagy része, köztük Harkov, Mariupol, Dnyipro, a tengerparti üdülőváros Odessza, illetve Kijev területén is, ahonnan a civil lakosság egy része már menekül.

Ukrajna teljes területén légtérzár lépett érvénybe, a repülőgépek nem közlekednek, a nemzetközi járatok elkerülik az országot.

orosz ukrán háború Ukrajna légtérzár
A Flightradar képén jól látható a szomorú, drámai helyzet.

A jelenlegi ukrajnai események és a légtér lezárása miatt a Wizz Air sajnálattal tájékoztatja ügyfeleit, hogy ideiglenesen felfüggeszt minden járatot az országban

– írta közleményében a diszkont légitársaság.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban rendelt el különleges katonai akciót az ukrajnai Donyec-medencében, miután a héten elismerte az ottani szakadárok által önkényesen kikiáltott „népköztársaságok” függetlenségét, és azok segítséget kértek Moszkvától. Az orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, de törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken.

Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.

Kárpátalján kívül lényegében Ukrajna teljes területén zajlanak hadműveletek, jelenleg elsősorban katonai célpontok ellen, aminek célja az ukrán védekezési képesség kiiktatása.

Ukrajna hábórú Wizzair felfüggesztette járatait Odessza Harkov Kijev
Odessza tengerparti üdülőhelye felívelő pályára állt a fapados járatok megjelenésével

A térségbe utazók tudjanak róla, hogy a biztosításuk nem nyújt fedezetet a körülményekre való tekintettel.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben