Megváltoztathatja az életed az Utazás Kiállítás – egy utazó blogger tapasztalatai

by Kassay Tamás

Az Utazás Kiállítás sokkal több annál, mint aminek látszik, különösen, ha az idei programokat jobban megnézi az ember. Személyes tapasztalatból világítom meg, miért érdemes eljönni február 24-26-án a Hungexpo-ra. Az én életemet gyökeresen változtatta meg, és alapjaiban tette jobbá és ez most mindenki számára ugyanúgy nyitott lehetőség.

A szeretet mellett a legtöbb, amit adhatunk a családnak, az az utazás

Kisgyermekként a szüleim már vittek az Utazás Kiállításra, akkoriban nem volt még internet, kizárólag a nyomtatott katalógusok vadászata után, otthon napokig böngészve lehetett megtalálni az ideális szállást. Ha valamiért igazán és különösen hálás vagyok nekik, az az, hogy családilag elvittek bennünket a testvéremmel utazni. Ezek a pillanatok soha, semmivel felül nem múlhatók, nem megvásárolhatók, nem helyettesíthetők, örök emlékek és élmények.

Utazás Kiállítás program

Az utazás magabiztossá és rugalmassá tesz, javítja a problémamegoldó képességet

Néhány évvel ezelőtt elkeveredtem az Utazás Kiállítás betétprogramjának számító, idén már 14. alkalommal megrendezésre kerülő Járatlan Utakon Fesztiválra. Azonnal magával ragadott az a közeg, a bátor, laza utazók, a csupaszív emberek, akik rengeteget tudnak a világ nagyjából bármely országáról. Addig úgy gondoltam, kizárólag családdal és bőrönddel lehet utazni, előre megtervezett módon. Azóta tudom, hogy bár így is jó, másképpen is lehet és csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki mindenki, aki csak teheti, akkor is, ha tart tőle.

Ha valami nincsen teljesen megtervezve, akkor az ahhoz vezet, hogy helyben kell majd dönteni és megoldást keresni, ami nagyban javítja a problémamegoldó képességet, valamint rugalmassá és kreatívvá tesz hosszú távon, a hétköznapi életünkben is. Az idei programban is rengeteg érdekfeszítő előadást és prezentációt láthatnak, hallhatnak majd az Utazás Kiállítás látogatói, ha felkeresik a Járatlan Utakon Fesztivál standját.

Ha nem mentem volna el ide, akkor soha nem kezdek el utazásról blogolni, soha nem építek fel egy turizmus webportált és nem élhetnék meg most abból, ami a hobbim.

Az utazás képes teljesen megújítani az embert

Emlékszem, hogy 10 éves forma voltam, mégsem igazán mertem kinyitni a számat, hogy kérjek magamnak lufit, tollat, polókat, csokikat, cukorkát, mindent amit ott össze lehet guberálni a nap folyamán. Pedig nagyon szerettem volna. A szüleim azt mondták, ha szeretnék valamit, menjek oda a standhoz és kérjem, járjam ki magamnak. Igazuk volt. Én voltam az, aki üres kézzel ment haza, míg a 3 évvel fiatalabb tesóm megpakolt szatyrokkal.

Aztán a családi utazásokkal, később pedig az egyéni, részben hátizsákos kalandjaimmal eljutottam pár helyre, megismertem több nemzet különböző embereit fiataloktól az idősekig és kinyílt számomra is a világ, bátrabb lettem, lazább, rugalmasabb.

Odáig jutott az a kisgyerek, aki egy lufit nem mert kérni, hogy 2023-ban az Utazás Kiállítás Nagyszínpadán fog előadást tartani

Ennél inspirálóbb dolgot nehezen tudok elképzelni. Az Utazás Kiállítás és a színes programok, az új emberek, ismeretségek, kapcsolatok és az ezekből létrejövő jövőbeli utazások a kedves Olvasó életére is komoly pozitív hatással lehetnek, ez meggyőződésem.

Néhányan azt mondják, ma már nem érdekesek a katalógusok, akkor minek kimenni, az interneten minden megtalálható. Oké, a katalógusok miatt ne vágjuk ki a fél erdőt, különösen, hogy a fenntarthatóság az idei Utazás Kiállítás alap tematikája! Ugyanakkor ennyi ország képviselőjével személyesen találkozni nagy áldás, jó lehetőség és máskor teljesen esélytelen. Február 24-26 között most mindenkinek lehetősége nyílik megízlelni, meghallgatni, jobban megismerni testközelből rengeteg országot, és ki tudja, talán a következő utazásának helyszíne lesz az, amely akár a megszokott, hétköznapi életére is kiemelkedően pozitív hatással lesz majd.

Páros belépőket nyerhetsz ide kattintva!

A 45. Utazás Kiállítás programjai között bloggerek különleges tapasztalatai mellett lehetőség lesz afrikai élményeket gyűjteni az Afrika Expo-n, közelről megismerni a kiállítás díszvendégét, Madagaszkárt, vagy éppen sportra hangolódni a BalatonBike365 bringás kirándulásaival, sőt, csodaszép yachtokat és motorcsónakokat is láthatnak az érdeklődők a Budapest Boat Show pavilonjában, eszméletlen menő lakóautókat pedig a Karavánszalon területén próbálhatunk ki. Az egészséges életmód hívei érdekes előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket hallgathatnak meg az Egészségturizmus szakmai napon február 24-én pénteken.

A 2023-as Blogger Corner előadói és előadásai

Utazás Kiállítás programok

Február 24 – péntek

  • 11:00 – 12:00 Kisgyörgy Éva: TravellinaTalálkozás a medvékkel Alaszkában
  • 12:00 – 13:00 Szilágyi Ági: Utazás a köbön: Utazási tippek és trükkök – avagy hogyan tervezzük meg saját utazásunkat
  • 13:30 – 14:30 Kassay Tamás: Spabook: Fenntartható utazás: lehetséges? Tippek trükkök, gondolatok
  • 14:30 – 15:30 Till Anilla: Tillanilla.comBolygóbarát Utazás – hogyan járd a világot fenntarthatóan?

Február 25 – szombat

Február 26 – vasárnap

A 45. Utazás Kiállítás részletes programja, valamint az online jegyvásárlás a Hungexpo hivatalos oldalán érhető el.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben