Vezetőváltás a Magyar Turisztikai Ügynökség élén: Könnyid László vezérigazgató visszatér

by Kassay Tamás

A Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi vezetője, Könnyid László visszatér a szervezet élére, és új irányt hoz magával: adatalapú országmarketing, értékesítés, erősebb szabályozási környezet várható.

Könnyid László újra a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója lesz

– írta meg a Turizmus.com a szakemberrel készített interjúban. Könnyid korábban 2019-től 2022 májusáig látta el az MTÜ turizmusstratégiai, majd turizmusszakmai és általános vezérigazgató-helyettesi feladatait, pozícióját 2022 októberében a Magyar Turisztikai Minőség Tanúsító Testület (MTMT) ügyvezetői székére cserélte. 2024. január elsejétől ismét ő lesz a turisztikai szervet vezérigazgatója.

Könnyid László azt mondta a lapnak, hogy az új vezetéssel együtt 2024-től új feladatok is várnak majd az MTÜ-re. A turisztikai fejlesztésekről átkerül a hangsúly a minőségi turisták arányának növelésére, valamint arra, hogyan lehet külön egységként kezelni Budapest és a vidék turizmusát, mert más a feladat a fővárosban és más a feladat vidéken – mondta el Könnyid László.

Azt is bejelentette:

az elkövetkező évben a Magyar Turisztikai Ügynökség tevékenységében a fókuszt még inkább az értékesítés és a szabályozási környezet erősebb alakítása váltja fel.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben