Öt európai ország állampolgárai hamarosan vízummentesen utazhatnak Kínába

by Polisor Bettina

Kína pénteken bejelentette, hogy öt európai ország és Malajzia állampolgárai számára ideiglenes vízummentes belépést engedélyez annak érdekében, hogy fellendítse az ország turizmusát – írja az MTI.

Ideiglenes vízummentességet vezet be Kína decembertől

Kína december 1-től egy éven át

  • Franciaország
  • Németország
  • Olaszország
  • Hollandia
  • Spanyolország és
  • Malajzia

állampolgárait ideiglenesen mentesíti a vízumkötelezettség alól, amennyiben azok üzleti, turisztikai célból vagy rokonok és barátok meglátogatására, legfeljebb 15 napos átutazás címén érkeznek Kínába.

„A cél a kínai és a külföldi állampolgárok kapcsolatainak kiemelkedő fejlesztése és a külvilág felé való magas szintű nyitás megkönnyítése”

– mondta Mao Ning külügyi szóvivő pénteken.

A vízummentességgel Kína az idegenforgalom és az üzleti kapcsolatok erősítését célozza

Kína az elmúlt hónapokban lépéseket tett annak érdekében, hogy fellendítse idegenforgalmát a három évig tartó koronavírus-járvány miatt hozott szigorú intézkedéseket követően, például elhárította az akadályokat a nemzetközi légi közlekedés útjából, de a nemzetközi utazások aránya még nem érte el a járvány előtti szintet. Az idei év első hat hónapjában Kína 8,4 millió be- és kiutazást regisztrált a bevándorlási hivatal adatai szerint, ez azonban még jelentősen elmarad a 2019-es 977 milliótól.

vízummentesség Kína
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az Európai Kereskedelmi Kamara közölte, hogy a most bejelentett lépés hozzájárul az üzleti bizalom erősödéséhez, és megkönnyíti az emberek közötti cserekapcsolatokat. Reményét fejezte ki arra, hogy hamarosan több európai ország is vízummentességet élvezhet.

A Pekingben tartózkodó Catherine Colonna francia külügyminiszter az X közösségi felületen szintén üdvözölte a bejelentést, és elmondta: országa viszonzásul úgy döntött, hogy a Franciaországban mesterképzést végző kínai diákok számára lehetővé teszik, hogy még további öt évig az országban maradhassanak.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben