Wizz Air leállítatná Norvégia Oslo vezetője

Oslo vezetője leállíttatná a Wizz Air-t Norvégiában

by Waterfan

Raymond Johansen, Oslo vezetője szerint a Wizz Air norvégiai tevékenységét le kell állítani, ha fennáll annak a veszélye, hogy a Wizz Air fertőzést importálhat Norvégiába.

A Wizz Air egy hete kezdte meg a belföldi járatok üzemeltetését Norvégiában, oslói bázissal. A politikus szerint a Wizz Air norvég terjeszkedése Lengyelországból származó pilótákon és légiutas-kísérőkön alapul, ahol sokkal több a koronafertőzés, mint Norvégiában.

Johansen aggódik amiatt, hogy a Wizz Air fertőzést importálhat Norvégiába Lengyelországból.

„Az onnan érkező gépek potenciális fertőző bombák lehetnek, és a Wizz Air szuperterjesztő lehet”

– mondta Johansen a DN-nek.

Úgy véli, a vállalat felelőtlenül jár el és Facebook bejegyzésben kelt ki a Wizz Air működése ellen:

Szerintem a kormánynak be kellene avatkoznia a Wizz Air-be és leállítania a működését itt Norvégiában. Alig 1 hetes norvégiai működés után a személyzet 5 tagja lett pozitív koronavírussal. Ők norvég belföldi útvonalakon repültek, és hogy hányan fertőződtek meg tovább, azt nem tudjuk. A második fertőzéshullámban vagyunk egy komoly járványban, országról országra problémákat okoz a vírus kontrollálása. A helyzet közepette Európa egyik legfertőzöttebb országából érkezett a Wizz Air személyzete. Szinte felfoghatatlan, hogy egy cég ilyen felelőtlenül tud viselkedni.” – fogalmazott Johansen.

A Wizz Air norvégiai személyzetének 5 tagját tesztelték pozitív eredménnyel, ez korbácsolta fel az amúgy sem nyugodt kedélyeket Norvégiában, a részletekről másik cikk számol be:

A légitársaság azt állítja, hogy betartottak minden karanténszabályt, és a személyzetük minden tagja 10 napig karanténban volt, és negatív teszteredmény nélkül egyikük sem állt munkába Norvégiában.

Mit gondolsz? Itt hozzászólhatsz.
Csatlakozz csoportunkhoz, ahol szállás véleményekről, utazós témákról és eseményekről is értesülhetsz. Érdekes volt? Oszd meg másokkal is!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben