Wizz Air Szaúd-Arábia Budapest Rijád Dzsidda közvetlen járat

Cristiano Ronaldo után repítenek a Wizz Air új budapesti közvetlen szaúdi járatai

by Kassay Tamás

A teljesen új közel-keleti útvonalakat januártól átszállás nélkül, megfizethető áron repülhetünk, függetlenül attól, hogy a világhírű focista egyik mérkőzését, vagy egyszerűen csak Szaúd-Arábiát szeretnénk látni.

Elindultak a Wizz Air első járatai Szaúd-Arábia és Budapest között

A Wizz Air január 9-én és 10-én két új, szaúd-arábiai járatát is elindította Budapestről. A Rijád és Dzsidda városába hetente kétszer induló gépekre már 16 290 forinttól vásárolhatóak jegyek a wizzair weboldalán, valamint a légitársaság mobilappján keresztül.

ÚtvonalJáratsűrűségLegjobb ár
Budapest – Rijád (Riyadh)hétfő, péntek19 990 forinttól
Budapest – Dzsidda (Jeddah)kedd, szombat23 990 forinttól

A Wizz Air Ausztriából és Olaszországból már 2022 végén elindította járatait Rijád és Dzsidda városába, és most Magyarország számára is megnyitja ezeket az útvonalakat. A bővítésnek hála a két ország közti közlekedés megfizethetővé, kényelmessé és jóval gyorsabbá válik, ezzel is támogatva mindkét ország turisztikai iparágát.

Az Arab-félsziget közepén, a hatalmas sivataggal körülvett Najd-fennsíkon fekvő Rijád egy hamisítatlan modern nagyváros, amely lenyűgöző, évszázados történelmet rejt hangulatos piacaival, lehengerlő múzeumaival és ősi építészetével. Tökéletes helyszín hosszabb üdülésre, de akár rövidebb kiruccanásra is.

A „Szaúd-Arábia kapujának” is nevezett Dzsiddában az elmúlt évszázadok során számos zarándok pihent meg a szent városok, Medina és Mekka felé vezető útján. Manapság egy hárommillió lakosú metropoliszként nyűgözi le az utazókat hihetetlen történelmi és kulturális örökségének, valamint a természeti csodáinak köszönhetően.

Wizz Air Szaúd-Arábia Budapest Rijád Dzsidda közvetlen járat
A turizmus világának érdekes híreiért iratkozz fel hírlevelünkre!

A Budapestről elérhető két új járat részét képezi annak a huszonhárom új Wizz Air útvonalnak, amely a tervek szerint egymillió utast repít az év során az országba. A légitársaság növekvő jelenléte támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, amelynek ambiciózus stratégiai célkitűzése, hogy 2030-ra megháromszorozza a Szaúd-Arábia felé irányuló utasforgalmat.

Szaúd-Arábia halálra ítélte Twitterezésért egy nemzetközileg elismert akadémikusát

Visszás, hogy a gazdag ország a nemzetközi nyitás felé halad és a modernizálódás képét próbálja sugározni, eközben továbbra is vasszigorral lép fel a másként gondolkodókkal, illetve a kormányzati kritikát megfogalmazókkal szemben.

Éppen friss hír, hogy Twitteren közzétett gondolatai miatt halálta ítélte egy több millió, nemzetközi követővel rendelkező akadémikusát az arab állam. Hasonlóan megdöbbentő, hogy Twitterezés miatt 34 év börtönnel súlytottak egy fiatal leeds-i Phd hallgatót, aki egyébként fiatal anyuka is. Az volt a bűne, hogy követett ellenzéki profilokat és időnként megosztott róla bejegyzéseket. Mindezek fényében különösen érdekes a tény, hogy Szaúd-Arábia nagy összegek ellenében bevásárolta magát globális techcégekbe és mára jelentős részesedést szerzett a Meta, Google és a Twitter birodalmában is.

Az új járatok kapcsán az alábbi nyilatkozatokat tették az érintettek:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2023-as évet két új budapesti járat indításával kezdhettük Szaúd-Arábiába. Ezentúl a Magyarországról induló utazók számára is könnyen elérhetővé válik az a hatalmas történelmi, művészeti és kulturális örökség, amelyet a Szaúd-Arábiai Királyság kínál a látogatóknak. A már bejelentett és hamarosan érkező további járatokkal a Wizz Air ismételten megerősíti elkötelezettségét Szaúd-Arábia felé, ahol folyamatos fejlesztésekkel és az ultradiszkont modell terjesztésével segíti az ország egyre sokszínűbb gazdaságát. Örömmel jelentem be azt is, hogy a Budapestről Szaúd-Arábiába induló új útvonalakkal együtt már tíz különböző közel-keleti célállomásra repülünk”

 – mondta Robert Carey, a Wizz Air elnöke.

„Gazdag történelmi örökségének, valamint a Saudi Vision 2030 programnak köszönhetően Szaúd-Arábia egyre kiemeltebb turisztikai célponttá válik. Izgatottan várjuk, milyen lehetőségeket fog jelenteni ez az együttműködés a magyar és szaúdi turisztikai ágazat és a két ország üzleti élete számára” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

– mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

„Együttműködésünk a Wizz Air-rel egyre csak erősödik. A két új járat elindítása biztosítja, hogy az európaiak számára Szaúd-Arábia továbbra is vonzó úti cél maradjon, amelyet bármikor meglátogathatnak és felfedezhetnek.  A bejelentés egyben megerősíti elkötelezettségünket az elérhető és megfizethető szaúdi utazási élmény mellett” 

– mondta Fahd Hamidaddin, a Szaúdi Turisztikai Hatóság vezérigazgatója.

„Azzal, hogy összekötjük Budapestet Szaúd-Arábia fontosabb városaival, új utakat nyitunk meg Európából. A Wizz Air-rel együtt azon dolgozunk, hogy utazók milliói élvezhessék Rijád és az ország többi része által kínált élményeket. A Szaúdi Nemzeti Légi Összeköttetési Program keretében szorosan együttműködünk valamennyi érdekelt féllel, hogy támogassuk az ország virágzó turisztikai piacának növekedését, és a légi közlekedésen keresztül ösztönözzük a beutazást” 

– tette hozzá Khalil Lamrabet, az Szaúdi Nemzeti Légi Összeköttetési Program vezérigazgatója.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben