Wizz Air Velence új bázis Olaszország

A Wizz Air nem ereszti Olaszországot, új bázist nyitott Velencében

by Kassay Tamás

A Wizz Air mai bejelenteése szerint immáron a 7. olaszországi bázisát nyitotta meg, ezúttal a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtéren (VCE). Ezzel 4 új belföldi és 12 nemzetközi járat indul, amelyekkel 9 országba repülhetnek az utasok.

Erősten terjeszkedik a Wizz Air, Olaszországban rengeteg belföldi járatot is üzemeltet

A Wizz Air Olaszországban 2004-ben kezdte meg működését és azóta több mint 40 millió utast szállított Olaszországból induló és az oda érkező járatain, mindezt több mint 200 útvonalon. A Wizz Air folytatja hálózatának fejlesztését, hogy még szélesebb csoport számára kínáljon megfizethető utazást.

A velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtér már a 7. az elmúlt évben alapított olaszországi bázisok sorában

  1. Milánó-Malpensa
  2. Catania
  3. Palermo
  4. Bari
  5. Nápoly
  6. Róma-Fiumicino
  7. Velence

A Wizz Air ismét bizonyította, hogy a légitársaság elkötelezett Olaszország iránt… Magyarán mondva jó lehetőséget lát az ottani piacban, és egyre inkább rárepül Olaszországra. Épp néhány napja írtam róla egyébként, hogy bár bázist nem nyitott, de új járatokat indít Budapestről Egyiptom és Jordánia felé a Wizz.

Közleményük szerint a bázisnyitás gazdasági növekedést hoz a régió számára, 70 munkahelyet hoz létre a légitársaságon belül, és több mint 800 álláslehetőséget teremt a kapcsolódó iparágakban. A 2 db Airbus A321neo repülőgéppel 16 új úti cél válik elérhetővé, olyan kedvelt helyek, mint Cagliari, Nápoly, Lamezia Terme, Lampedusa, Casablanca, Reykjavík, Míkonosz, Szantorini, Fuerteventura, Tenerife, Palma de Mallorca, Tallinn, London-Luton, Tel-Aviv, Prága és Sharm el Sheikh.

A Wizz Air úgy véli, hogy kiterjedt velencei hálózata támogatja a helyi turizmust, több tőkét teremt a régió számára, valamint összeköti Velencét 3 új és izgalmas célállomással. Reykjavík, Tallinn és Fuerteventura most először elérhető el repülővel Velencéből. A légitársaság mindeddig 10 járatot üzemeltetett a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtérről Catania, Tirana, Kisjenő, Szkopje, Bukarest, Kolozsvár, Jászvásár, Temesvár, Szentpétervár és Kijev-Zhuliany repülőterére.

A Wizz Air nemrég vezette be Olaszországban a belföldi járatokra szóló Wizz Air Discount Club szolgáltatását, ami szintén azt jelzi, hogy Olaszország különlegesen fontos helyet foglal el a légitársaság jövőbeli tervei között.

A Wizz Air egyébként relatív fiatal (átlagosan 5,4 éves repülőgépekből álló) flottája a ma elérhető leghatékonyabb és leginkább fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo típusú keskenytörzsű repülőgépcsalád tagjaiból áll. A légitársaság arra törekszik, hogy megóvja Velence Világörökséghez tartozó helyszíneit és épületeit, így a jelenleg működő leghatékonyabb repülőgépeit állítja szolgálatba az új bázison, melyek 50%-kal csendesebbek és 20%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. A légitársaság fenntarthatóság iránti elkötelezettségét azzal kívánja alátámasztani, hogy nagyon fiatal flottát üzemeltet Olaszországban – a repülőgépek átlagéletkora mindössze 0,9 év. A Wizz Air több mint 250 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, amelyeknek köszönhetően 2030-ig további 25 százalékkal csökkenti majd az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

Itt jegyzem meg, hogy irtó fontos lenne az, hogy Budapesten ne indítsanak kora reggeli járatokat a város irányába, és itt is elképesztően fontos lenne, hogy a lehető leghalkabb gépekkel repüljenek, mert a város és a reptér elhelyezkedésének sajátosságai miatt igen jelentős a zajterhelés a városban.

A Wizz Air az utasok és a személyzet egészségének biztosítása érdekében bevezetett szigorú higiéniai óvintézkedésekkel a higiénikus utazás új korszakát nyitotta meg. Kattintson ide a Wizz Air új, egészségügyi és biztonsági óvintézkedéseiről szóló videójának megtekintéséhez.

„Nagy örömmel jelentem be hetedik olasz bázisunkat a velencei Marco Polo repülőtéren, amely nemcsak a WIZZ-nek, de a helyi utasainknak is egy fontos lépés. Kilenc ország 16 új útvonalával készülünk, kiegészítve a már meglévő hét ország 10 járatát, ezzel is bizonyítva folyamatos figyelmünket az olasz piac felé, hiszen nemcsak helyi, de nemzetközi szinteken is bővítjük szolgáltatásainkat az országban. Két teljesen új, modern, környezetkímélő és 50 százalékkal zajcsökkentett A321neo repülőgépünkkel gondoskodunk róla, hogy járataink semmiben se zavarják Velence pezsgő mindennapjait. Nagyon várjuk, hogy újra a fedélzeten üdvözölhessük az utasokat magas színvonalú szolgáltatásokkal, mindig mosolyogva” – mondta el Robert Carey, a Wizz Air Group elnöke.

A Wizz Air új útvonalai Velence Marco Polo Nemzetközi Repülőtérről

ÚtvonalMenetrendElső járat
VELENCE – CAGLIARIkedd, csütörtök, szombat2022. március 3.
VELENCE – NÁPOLYnaponta2022. március 3.
VELENCE – LAMEZIA TERMEkedd, csütörtök, szombat2022. március 3.
VELENCE – LAMPEDUSAszerda, vasárnap2022. június 1.
VELENCE – CASABLANCAhétfő, szerda, péntek2022. március 4.
VELENCE – REYKJAVÍKkedd, szombat2022. április 2.
VELENCE – MÍKONOSZ hétfő, szerda, péntek2022. június 1.
VELENCE – SZANTORINI kedd, szombat2022. június 1.
VELENCE – PALMA DE MALLORCA hétfő, szerda, péntek2022. június 1.
VELENCE – FUERTEVENTURA csütörtök, vasárnap2022. április 3.
VELENCE – TENERIFE hétfő, szerda, péntek2022. október 31.
VELENCE – TALLINN hétfő, péntek2022. március 4.
VELENCE – LONDON-LUTONkedd, csütörtök, szombat, vasárnap2022. március 3.
VELENCE – TEL-AVIVkedd, szombat2022. április 2.
VELENCE – PRÁGAhétfő, szerda, péntek2022. április 1.
VELENCE – SHARM EL SHEIKHkedd, szombat2022. november 1.

Érdekelnek az utazás világának precíz hírei? Neked szól a Turizmus hírek csoportja!
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben