Zalakaros, Hévíz és Hajdúszoboszló a legkedveltebb az október 23-i hosszú hétvégén

by Kassay Tamás

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a lefoglalt vendégéjszakák 65%-a hotelekbe szól az október 20-23. közötti hosszú hétvégére. A belföldi vendégek közel háromnegyede, míg a külföldi turisták valamivel több mint fele száll majd meg szállodákban. A 4 csillagos hotelekben lesz a legtöbb vendég. Eddig közel 350 ezer foglalás érkezett a magyar szálláshelyekre, amely 7%-kal több mint az előző év azonos időszakában. – közölte az MTÜ.

Az október 23-i hosszú hétvégére (október 20-23. között) 324 ezer vendégéjszaka-foglalás érkezett eddig a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba – ez 7%-kal jobb a tavalyi előfoglalási számoknál. A lefoglalt éjszakák mintegy kétharmada, 63%-a belföldi vendégektől származik és 62%-a vidéki szálláshelyekre szól.

A fővárosban a nemzetközi vendégek lesznek túlsúlyban, a budapesti vendégéjszakák majdnem kétharmada (65%) külföldi turistákhoz köthető. Vidéken belföldi vendégekkel telnek majd meg a szálláshelyek, a foglalásokat 79%-ban hazai utazók indították.

A fő küldőpiacok közül Németországból jönnek a legtöbben hazánkba, őket az Egyesült Királyságból, Csehországból, Spanyolországból és Olaszországból érkező turisták követik.

Az előfoglalások alapján a turisztikai térségek közül a Balaton ígérkezik a legnépszerűbbnek az országhatáron kívülről és belülről érkezők körében is, a turisztikai térségekbe szóló vendégéjszakák több mint negyedét itt regisztrálták. E ponton fontos megjegyezni, hogy nem déli part szabadstrandjaira érkeznek majd a vendégek, hanem a Balaton turisztikai térségbe tartozik Hévíz és Zalakaros is, így az ottani csúcsszezoni vendégszám hat jótékonyan a teljes térség számadataira – a szerk.

A magyar vendégek nagy többsége Zalakaros, Hévíz és Hajdúszoboszló felé veszik majd az irányt és a külföldiek is hasonlóan választanak: közülük legnagyobb számban Hévízt, Büköt és Hajdúszoboszlót keresik fel. 

A Mátra-Bükk turisztikai térség és Budapest környékén sok belföldi utazó lesz, Bük és Sárvár környékén, illetve a Mátra‒Bükkben pedig külföldiek pihennek majd zömmel.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben