Zöldbe borult Budapest több ikonikus épülete Szent Patrik napja alkalmából

by Waterfan

Március 17-én, Szent Patrik napja alkalmából Budapest mellett Győr is csatlakozott az Ír Turisztikai Hivatal „Globális Zöldítés” című kampányához. Képriport.

Szent Patrik nap Budapesten

Magyarország 2016 óta tiszteleg Írország védőszentje, Szent Patrik előtt március 17-én. Ezen a napon világszerte híres műemlékek és épületek kivilágítását változtatják meg zöldre. Mivel a járványügyi helyzet miatt a szokásos ünnepi programsorozat az idén elmarad, ezért a zöld kivilágítás több estén keresztül látható lesz. 2021-ben Budapesten zöld fényárban úszik:

  • a Halászbástya,
  • a Művészetek Palotája,
  • a Citadella és a Szabadság szobor

Szent Patrik, az írek védőszentje

Szent Patrik a hagyomány szerint 461-ben ezen a napon halt meg. Munkaszüneti nap Észak-Írországban, Írországban, Montserratban és Newfoundland és Labrador kanadai tartományban. Kanada többi részén, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban sok helyen megünneplik, de nem hivatalos ünnepnap.

Szent Patrik nem volt se Patrik, se ír Szent Patrik Maewyn Succatként született a római uralom alatt lévő Britannia provinciában. Ír fosztogatók rabolták el, és eladták rabszolgának. Juhokat kellett őriznie. Megszökött, Britanniába ment, és egy kolostorban lelt menedékre. Pappá válásakor vette fel a Patricius nevet. Egy jelenés biztatására visszatért Írországba, hogy az ott élő pogány íreket a keresztény hitre térítse. Szent Patrik Írország fő védőszentje, és egy legenda szerint ő lesz az, aki ítélkezik az írek felett az ítélet napján. (wiki)

Március 15-én Dubai tisztelgett Magyarország nemzeti ünnepe előtt

Érdekelnek az utazáshoz, turizmushoz kapcsolódó hiteles hírek? Akkor Neked szól és szeretettel vár a Turizmus hírek csoport, amely egy új kezdeményezés keretében indult néhány nappal ezelőtt.

Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben