Járatlan Utakon Fesztivál 2022 programok

Egzotikus úti célok mutatkoznak be a Járatlan Utakon Fesztiválon

by Kassay Tamás

Magyarország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált már 13. alkalommal szervezik meg. Az utazó fesztivál ötletgazdája Vándorboy utazó blogger, túravezető, aki 155 országban tett már látogatást.

Ismert nevek az előadók között

A fesztiválnak már presztízse lett, hiszen már olyan előadók lépnek színpadra, akik széles körben ismertek, nem csak a világutazó és a blogger közösségen belül. A szervező, Csonka Gábor büszke arra, hogy pozitív visszajelzéseket kapnak és tudják emelni a színvonalat.

Idén is több mint 100 vetítéses előadás és 50 kerekasztal beszélgetés várja az utazás szerelmeseit a Járatlan Utakon Fesztiválon, amely 2022. november 12-13-án kerül megrendezésre a budapesti Fáklya Klub 6 előadótermében.

Néhány név az előadók közül:

  • Rakonczay Gábor extrém sportoló, kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa.
  • Klein Dávid hegymászó, aki már 4 különböző 8000 méter feletti csúcsot hódított meg.
  • Utazómajom, azaz Tóth Ákos, aki már több mint 500.000 követővel rendelkező utazós oldalával a legbefolyásosabb személy a magyar utazós piacon.
  • A sárgaruhás lány, azaz Harmincz Rita, aki Bali és Indonézia szakértőjeként több könyvet is írt, amelyek mind elkeltek.
  • Bai Csaba utasszállító pilóta.
  • Gyémánt Balázs, a Balázs utazik vloggere,
  • és sokan mások, akik mellett megtiszteltetés, hogy a Spabook alapítója is helyet kapott.

Független világutazók fesztiválja


Az ország ismert független hátizsákosai, utazói, bloggerei és extrém utazói gyűlnek tehát össze, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó, kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket adnak: mikor, hova, hogyan, miért és mennyiért lehet és érdemes elutazni. Természetesen lesz alkalom az előadások után kérdezni az előadókat és beszélgetni velük.

Kerekasztal beszélgetések az utazós fesztiválon

A kerekasztal beszélgetéseket is különböző tematikák szerint rendezik – így sokkal interaktívabb, egyéni kérdéseknek, problémáknak is könnyebben tud hangot adni akár a közönség is.

Idén is lesz különleges 3D virtuális sisak, amivel 3D utazást tehettek a világ általatok választott szegletébe a Mount Everest-től az egyiptomi sírkamrákig.

Az ismerkedésre is lesz lehetőség, ugyanis minden belépőhöz jár egy kontinenses matrica, ami segít abban hogy könnyebben szóbaelegyedjünk más látogatókkal. Így akár rögtön útitársat is lelhetünk álmaink megvalósításához.

Gasztronómiára is gondoltak a szervezők, ennek megfelelően különböző nemzetek ételeit lehet megkóstolni. Természetesen idén is lesz kvíz játék nyereményekkel. A jó hangulat és inspiráció garantált.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Járatlan Utakon Fesztivál a Fáklya Klubban november 12-13 között.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben