Bill Marriott David búcsúzik

66 év után megható üzenetben, 8 vezetői tanáccsal búcsúzik a Marriott szállodalánc elnöke

by Kassay Tamás

A Marriott a világ legnagyobb szállodalánca, amely a világ 139 országában egyet jelent a minőségi, vagy akár a luxus vendéglátással. A márkanév nem a fantázia szüleménye, hanem J. Willard Marriott családneve, aki 1927-ben sörözőt alapított, amelyből étteremlánc lett, hogy abból fia, a most leköszönő J.W. “Bill” Marriott vezetése alatt felépüljön a szállodabirodalom.

Bill Marriott 66 éven át dolgozott a szállodaláncnál

A távozását LinkedIn-en jelentette be, üzenetét változtatás nélkül közlöm. Utódja fia, David Marriott lesz, akivel rövid videós beszélgetést publikáltak. Ebben tanácsokat kér a fia a folytatáshoz. Azt gondolom, minden vezető számára kötelező olvasmány ez a beszélgetés. Megtudhatjuk belőle, hogy:

  • fiának és csapatának azt tanácsolja: legyetek alázatosak!
  • „Hagyd az ego-d az ajtón kívül!”
  • „Add meg az elismerést azoknak, akikkel együtt dolgozol és ne próbáld meg kisajátítani magadnak! Ezzel építesz csapatot.”
  • „Hallgasd meg, hogy mit akarnak mondani és ültesd azt a gyakorlatba.”
  • „Az elemezgetés nem jó módja az üzletvezetésnek.”
  • A Marriott vezetőinek 50%-a házon belülről érkezett, szeretjük látni ezeket a sikertörténeteket.
  • A család szent, ezért 6:30-ra mindig otthon volt, a szombat a családé, vasárnap a templomé és a családé.
  • Végül pedig azt mondja fiának: Nagyszerű benned, hogy jól bánsz az emberekkel. Jó érzéseket keltesz az emberekben és ez annyira fontos, szeretnek maguk körül téged, 800.000 dolgozónk szereti, ahogy viszed a Marriott zászlaját.

Bill Marriott bejelentése:

A mai az utolsó napom a Marriott International ügyvezető elnökeként és igazgatótanácsi elnökeként.

Ralph Waldo Emerson egyszer azt mondta: „Az élet egy utazás, nem pedig egy cél.Az én karrierem mindkettőről szólt. Ahogy vállalatunk növekedett, abban a kiváltságban volt részem, hogy évente 200-300 szállodát látogathattam meg, új kultúrákat ismerhettem meg, és útközben barátokat szerezhettem. Eközben szállodáink 139 országban és területen jelentek meg, kényelmet biztosítva vendégeinknek és karrierlehetőséget munkatársainknak. Nagyon büszke vagyok azokra az emberekre, akik ezt a hatalmas növekedést lehetővé tették.

Gondolom, mivel 66 éve dolgozom a vállalatnál, és a nevem az ajtó felett szerepel, sokan kérdeznek az örökségemről. Az igazság az, hogy az örökségem egyáltalán nem az enyém. Megosztom azt a munkatársakkal, akik a vállalat lüktető szívét alkotják. Nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma tartunk.

A fiam, David Marriott lesz az utódom az igazgatótanács elnöki posztján, és ennél büszkébb apa nem is lehetnék. Ebben a videóban megosztom vele a tanácsaimat, és elmondom, miért tudom, hogy nagyszerű munkát fog végezni. Most ő lesz a soros, hogy útra keljen, hogy meglátogassa szállodáinkat és megismerje munkatársainkat – amit tudom, hogy ő is szeret.

Nyugdíjba vonulásomkor elégedett leszek, ha a bőröndömet a szekrényben hagyom. Egyirányú jegyem van arra, hogy a feleségemmel, Donnával és a 29 dédunokánkkal töltsem az időt, és nem is tudok jobb úti célt elképzelni, mint az otthonom.

Érdekesség, hogy a Marriott történetében eddig egyetlen vezérigazgató volt, aki a családon kívülről érkezett. Arne Sorenson közkedvelt vezetőként legendássá vált az iparágban, de korai halálával a misszióját nem fejezhette be.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport, személyes kalandjaimat a blogomon követhetitek.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben