Nem foglalhatsz többé AirBnb-n ebben az országban

by Kassay Tamás

Az Airbnb megszünteti és kiveszi a keresési listáiból a Kínában lévő szálláshelyeket. A döntés oka az, hogy a járvány miatt már 2 éve rendszeres lezárások vannak a hatalmas országban, amely kilátástalanná teszi a működést – számolt be a fejleményekről a CNN.

Az Airbnb idén nyártól kezdve le fogja venni a Kínában található lakásokat, sőt, az élményeket is a találati listáiból.

A forrás szerint az Airbnb nem fogja teljesen leállítani működését Kínában, mert a pekingi irodájukat, ahol több száz alkalmazott dolgozik a kiutazókhoz és a globális projektekhez kapcsolódó feladatokon, tovább üzemeltetik.

Az Airbnb 2016-ban indult Kínában. Az iparág többi részéhez hasonlóan a kínai ügyfelek kiutazásai – nagyrészt az ázsiai-csendes-óceáni térség más célpontjaira – jelentős lehetőséget jelentettek a vállalat számára. Ez azért van így, mert Kína történelmileg a világ legnagyobb piaca a kiutaztató turizmusban, a Turisztikai Világszervezet szerint a kínai turisták a legnagyobb látogatói költést adják globálisan.

A világjárvány óta Kínában meredeken visszaesett a forgalom, és a legtöbb nemzetközi utazó előtt is zárva maradt az ország.
A forrás szerint az Airbnb arra számít, hogy a Kínából kiinduló turizmus fellendül, amint az ország teljesen megnyitja határait.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben