Airbnb Letting Cloud

Tévesen állítja több hírportál, hogy az Airbnb felvásárolta a Letting Cloud portált

by Polisor Bettina

Több vezető hírportál tévesen számolt be arról, hogy az Airbnb felvásárolta a skót Letting Cloud ingatlanportált. Az Airbnb azonban minden értesülést cáfolt, és kijelentette, hogy nem vásárolta és nem is szándékozik felvásárolni ezt a céget – számolt be a Skift.

Az Airbnb cáfolja a felvásárlást

Kedden több hírportál is arról számolt be, hogy az Airbnb felvásárolta a skót Letting Cloudot a rövid távú bérbeadási engedélyeket és jogosítványokat ellenőrző technológiája miatt. Az Airbnb tagadta ezt az állítást.

„Nincs kapcsolatunk ezzel a céggel, nem tárgyaltunk ezzel a céggel, nem vásároltuk fel, és nem is szándékozunk felvásárolni ezt a céget.”

– mondta az Airbnb szóvivője a Skiftnek.

Kamu AirBnb akvizíció: a nyilvános cégadatok mást mutatnak, mint amit a Letting Cloud állít magáról

Érthetetlen, hogy ekkora kamu hír hogyan indulhatott útjára, hiszen az AirBnb alapvetően erős a sajtókapcsolatok kezelésében, működtet sajtószobát, ahol tájékoztatja az újságírókat minden fontos, a szállásportált érintő témáról. A Letting Cloud ezzel szemben gyors keresés után kezdhetett volna gyanússá válni, ugyanis számos érdekesség található róla nyilvános cégadatokból is.

A hírhedt vállalkozó, Grant MacCusker által 2019-ben alapított Letting Cloud állítja magáról, hogy több, mint 5000 ügynöke van, akik évente mintegy 500 000 ingatlant értékesítenek a rövid-és hosszútávú ingatlanbérleti szektorban az Egyesült Királyságon belül, írja a Skift. A Letting Cloudról szóló összes nyilvános információ azonban számos kivetnivalót hagy maga után.

A brit Companies House által vezetett nyilvános cégadatok szerint a Letting Cloudnak nincs egy alkalmazottja és saját tőkéje sem. Ezen túlmenően MacCusker az egyedüli tulajdonosa több, 2021 és 2023 között bejegyzett szervezetnek is – legutóbb a múlt hónapban került bejegyzésre egy a vállalkozóról elnevezett cég, amelynek a hivatalos források szerint szintén nincs egyetlen alkalmazottja sem.

Az Airbnb valós, jövőt illető terveiről – mint például bizonyos szolgáltatások fizetőssé tétele – az oldalunkon olvashatsz, utazós inspirációkkal, turizmus szakmai hírekkel pedig vár Facebook csoportunk.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben