airbnb teljes ár végösszeg megjelenítése

Látványos változás: az Airbnb a Booking útjára lép – végre

by Kassay Tamás

Évtizedes működés után az Airbnb meghallotta a felhasználók panaszait és alapjaiban változtat a találatok megjelenítésén, valamint az árazás feltüntetésén. Ezzel lényegében átveszi a Booking által hagyományosan használt megoldást.

Az Airbnb a teljes árat, azaz a szállásdíj teljes összegét jeleníti meg az éjszakánkénti árak helyett.

Brian Chesky az Airbnb vezérigazgatója közleményben jelentette be, hogy az online szállásközvetítő vállalat módosításokat vezet be az applikáció működésében.

2022 decemberétől elkezdik bevezetni a teljes ár megjelenítésének lehetőségét azokban az országokban, ahol nincs külön szabályozás az árak megjelenítésével kapcsolatban. A teljes ár tartalmazni fogja az adók előtti összes díjat, és megjelenik a keresési eredményekben, valamint a térképen, a szűrőkön és a hirdetési oldalon is. A vendégek a foglalás megerősítése előtt továbbra is megtekinthetik a részletes alábontást, hogy mennyi az Airbnb szolgáltatási díj, a kedvezmények és az adók összege.

Utazós hírekkel turizmus szakmai információkkal vár Facebook csoportunk, csatlakozz!

Az Airbnb keresési algoritmus a teljes árat helyezi előtérbe,

tehát a teljes tartózkodási időre vonatkozó végösszeg alapján fogja megjeleníteni a szállásokat a találati listában. Ez végeredményben azt jelenti, hogy az ugyanazon a könryéken található hasonló hirdetések esetében a legmagasabb minőséggel és a legjobb teljes árral rendelkező hirdetések előrébb kerülnek a keresési eredményekben.

Eddig előfordulhatott az, hogy az éjszakánkénti ár alacsonyabb volt, mint a konkurencia ára, viszont magas takarítási díjat számoltak fel és végeredményben többe került, mint a másik, ahol bár drágább volt egy éj, viszont nem (vagy kevesebbet) kellett fizetni a takarításért.

Új árképzési eszközök a szállásadók számára:

2023 elejétől kezdődően új árképzési és árcsökkentési eszközöket biztosít az Airbnb a szállásadók számára, amelyek átláthatóbbá teszik a vendégek által fizetett végső árat, és segít abban, hogy hogyan határozzák meg a versenyképes árakat. Az Airbnb arra számít, hogy ezek a változások segítenek a Vendéglátóknak abban, hogy sikeresebbek legyenek, és még nagyobb értéket nyújtsanak a vendégeknek.

Apróbetűs részek: a vendég kijelentkezésével kapcsolatban növekszik az átláthatóság:

Az Airbnb előírja a szállásadóknak, hogy ha vannak kéréseik, „apróbetűs feltételeik” a kijelentkezéssel kapcsolatban, akkor azoknak ésszerűnek kell lenniük, és a vendégek számára még a foglalás előtt, egyértelműen meg kell jeleníteniük azokat.

A vendégeknek nem szabad ésszerűtlen kijelentkezési feladatokat adni, mint például az ágynemű lehúzását, a mosást vagy a porszívózást. Továbbra is ésszerűnek számít viszont az, hogy megkérjék a vendégeket, hogy kapcsolják le a villanyt, dobják az ételmaradékot a szemétbe, és zárják be az ajtókat, ablakokat – ugyanúgy, mintha a saját otthonukból távoznának.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben