Andrea Bocelli giga portré a Burj Khalifa épületén a történelmi dubaji koncert tiszteletére

by Kassay Tamás

800 méteres fényjátékkal tisztelgett az arab turistaközpont a világhírű énekes előtt, aki december 9-én a térségbeli békesség reményében adott történelmi koncertet.

Andrea Bocelli maga is kilátogatott és élőben hallgatta a fényjáték közben a The Prayer és a sokak szemébe bármikor, bárhányszor könnyeket csalogató Time To Say Goodbye dallamait a The Dubai Fountain szökőkútjánál. A művész látogatásáról mindössze egyetlen rövid videó látott napvilágot, de egy korábbi felvételt is előkerestem, amin teljes egészében meghallgatható a dal az oldal alján.

Andrea Bocelli Dubaj éjszakai egére írta: Beleive

A Beleive az új albumának a címe, amely a koronavírus által generált nehézségekre válaszol. Az énekes arcképe mellett ezért a hit és a remény volt a fő üzenet a gigantikus fényjáték során. Ennél nagyobb LED fal fizikálisan nem létezik sehol, tehát minden bizonnyal Guiness világrekordról is szó van, minden alkalommal, amikor hasonló célra használják a világ legmagasabb épületének homlokzatát. A Burj Khalifa 828 méter magas, 163 emeletes. A tetejében kilátóközpont van, szabadon látogatható, jegyeket itt lehet vásárolni.

A helyi sajtó szerint az olasz maestro mesteri steak elfogyasztásával tette fel a koronát a fellépésére, amely kétségkívül segít Dubajnak a koronavírustól sújtott turizmusának újraélesztésében. Bocelli a Four Seasons Jumeirah szálloda világhírű Nusr-Et éttermében élvezhette a különleges minőségű konyhaművészet remekét.

Történelmi koncert a régió békességéért

Bocelli történelmi koncertje a régióbeli béke újult lendületét ünnepli. A világ egyik leghíresebb operaénekeséhez csatlakoztak az Egyesült Arab Emírségek és Izrael énekesei, valamint zenészei is a színpadon.

„Örülök, hogy szerény közreműködésemet a zene univerzális nyelvén keresztül adhattam át, amely meghaladja a határokat, és képes a lélekhez szólni és eljutni a szívünkig, miközben folyamatosan arra törekszünk, hogy terjesszük a béke üzenetét.”

Andrea Bocelli

A koncert kiemeli és megerősíti Dubai és az Egyesült Arab Emírségek globális hírnevét mint a tolerancia és a békés együttélés jelzőjét, valamint az interkulturális harmónia és sokszínűség mintáját. Ezenkívül megerősíti a Dubai Opera növekvő hírnevét és profilját mint az előadóművészet és a világszínvonalú szórakozás egyedülálló nemzetközi központját.

Úgy látszik, Dubaj szintet lépni készül, hogy ne csak az olaj, ne csak a buli és a luxus, hanem a kultúra nemzetközileg jegyzett központja is legyen. Utóbbi kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú távon is a turizmus sztárja maradjon és ne csak hullócsillagként szakadjon össze néhány évtizeden belül.

Time to Say Goodbye zenéjére táncolt a The Dubai Fountain

Engem versenytáncosként teljesen elvarázsolt az a finomság és elegancia, amivel a vízsugarak követik a zene ritmusát és dallamát.

Érdekes belegondolni, hogy valakitől megkérdezik, hogy mivel foglalkozik és azt feleli, hogy szökőkút-tánc koreográfus.

Érdekelnek az utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, és értesülj szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós hírről is. Tetszett? Oszd meg másokkal is az élményt! Hogy tetszett? Ne tartsd magadban!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben